Apple vydal iOS 12.1, podívejte se na veškeré novinky

Apple vydal iOS 12.1, podívejte se na veškeré novinky
2018-10-30T16:17:18+02:00
• 30. 10. 2018
3

Společnost Apple dnes zveřejnila nový instalační balíček v podobě iOS 12.1. Ten přináší více než 70 nových emoji, a to jak pro iPhone, tak také iPad. Dočkali jsme se také skupinových FaceTime hovorů, do kterých se může přihlásit až 32 účastníků. Novinek je však mnohem a mnohem více. 

Apple iPad Pro představen, nabízí USB C, nový design a Pencil 2

iOS 12.1 přináší skupinové FaceTime hovory

S iOS 12.1 se služba FaceTime stává nejen zábavnější, ale také velmi efektivní. K videohovoru se totiž může přihlásit až 32 dalších účastníků. K dispozici jsou také Animoji a Memoji v reálném čase. Během hovoru však můžete použít například samolepky či další filtry. 

To ale není vše. Apple do služby implementoval také zcela novou technologii, díky které FaceTime automaticky rozpozná aktivní reproduktory. Při probíhajícím hovoru, Facetime dokáže automaticky zvýraznit aktuální reproduktory, a to tak, že je převede do popředí. Účastníci, kteří nejsou v danou chvíli aktivní, se objeví ve spodní části obrazovky. V této části zůstanou do doby, dokud nezačnou opět mluvit.

Více než 70 novým emoji

Apple do nového softwaru implementoval také více než 70 nových emoji, včetně nových postav s červenými, šedými a kudrnatými vlasy. Dokonce jsme se dočkali i postav s plešatou hlavou, nových zvířat a tak podobně. Nové emoji jsou samozřejmě k dispozici jak na iPhonu či iPadu, tak také na Apple Watch a Macu. 

Emoji používají lidé po celém světě, a to hlavně ke komunikaci. iOS 12.1 tak přináší hned několik dalších emoji, díky kterým bude komunikace opět o něco jednoduší a zábavnější. 

Depth Control ve Fotoaparátu

Díky vylepšené technologii je nově možné vytvořit ještě profesionálnější fotografie, a to při režimu Portrét na výšku. V iOS 12.1 můžete také dynamicky upravovat hloubku ostrosti v reálném čase, což umožňuje větší kontrolu při vytváření portrétů s krásně rozostřeným pozadím. 

Dual SIM

V neposlední řadě jsme se konečně dočkali dlouho očekávané podpory Dual SIM. Této podpory mohou využít majitelé iPhone XS, iPhone XS Max a iPhone XR. 

Zdroj: apple.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Dnes sem stahoval iPhone 7plus

Junny Kortez

30. 10. 2018, 17:42

Apple iOS 12.1 Ještě nevydali tak co melete ????

Zdeněk Koutský

VIP 30. 10. 2018, 18:18

Ale ano, Apple iOS 12.1 vydal. Podívejte se do Nastavení -> Obecné a Aktualizace Softwaru

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat