AR Wi-Fi je novinka od O2 na měření síly signálu

AR Wi-Fi je novinka od O2 na měření síly signálu
2018-11-22T12:58:38+02:00
• 22. 11. 2018

Mobilní operátoři se mnohdy pouští do nejrůznějších projektů, které se kolikrát netýkají přímo mobilních sítí. Nyní jsme se dočkali novinky od O2, která si klade za cíl lepší měření signálu WiFi. O2 nazvalo novou funkci jako AR Wi-Fi.

O2 AR Wi-Fi

AR Wi-Fi je funkce v rámci aplikace O2 Smart Box a nabízí uživatelům jednoduché a přehledné zobrazení síly signálu přímo na displeji. V tomto případě ale nejde jen o číselný ukazatel. Tým O2 vedený odborníky (Ondřeje Šebelíka a Romana Bacíka) využil rozšířenou realitu dostupnou ve smartphonech pro zobrazení síly WiFi signálu v reálném prostředí.

AR Wi-Fi

Jak můžete vidět na obrázcích výše, pomocí aplikace je snímáno prostředí, do kterého jsou zaneseny body pro zobrazování síly signálu. K tomuto účelu posloužila technologie ARCore od Googlu. Díky této novince si budou moci zákazníci O2 jednoduše zmapovat, kam všude sahá jejich WiFi síť a případně budou moci objevit slabá místa.

 „Jsme první poskytovatel internetu na světě, který tuto funkci sám vytvořil a nabízí jí zákazníkům. Stejně jako v případě O2 Smart Boxu tak pokračujeme v tradici vývoje aplikací a zařízení ve vlastní režii,“ podotýká Roman Bacík, produktový manažer O2

O2 uvádí odkaz na seznam podporovaných zařízení, ale ten sám o sobě vede pouze na oficiální stránku ARCore společnosti Google. Z toho tedy vyplývá, že O2 nepoužívá konkurenční technologii ARKit od Applu a vše je postaveno na řešení od Googlu. Kompletní seznam všech podporovaných zařízení najdete zde.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat