Prezident Honoru pro EU trh: „nad možností dát do telefonu USB-C konektor jsme přemýšleli“

Prezident Honoru pro EU trh: „nad možností dát do telefonu USB-C konektor jsme přemýšleli“
2018-10-24T13:00:57+02:00
• 24. 10. 2018
3

Ve čtvrtek se na Pražském hradě konalo uvedení nového modelu společnosti Honor, konkrétně modelu 8X. Při této příležitosti jsme dostali prostor pro pár otázek, které jsme položili prezidentovi Honoru pro evropský trh. Mezi hlavní dotazy patřila i aktualizace na nový Android 9.0 (Pie).

Samem Yuanem, prezidentem Honoru pro Evropský trh

Co skandál s benchmarky společnosti Huawei? Můžeme u Honoru 8X čekat stejné výsledky, které vy prezentujete?

My samozřejmě víme, co se událo ve společnosti Huawei s jejich telefony a výsledky benchmarků,“ řekl v rozhovoru Yuan. Na následné dotazy, jestli můžeme čekat stejné výsledky u jejich nově představeného Honoru 8X, reagoval, že určitě ano. Dodal také, že jako relativně nový hráč na trhu si Honor nechce a ani nemůže dovolit podvádět při výkonnostních testech.

Pokud tedy u testů nepodvádíte, jakou máte tvůrčí svobodu narozdíl od své mateřské společnosti?

„Sdílíme několik technologií a výrobních postupů, které vlastní společnost Huawei. Například naše telefony využívají stejných procesorů Kirin, které společnost HiSilicon vyrábí primárně pro telefony Huawei. Co se ale týče tvůrčí svobody, zde se naše cesty rozcházejí. Je to vidět nejvíce na našem designu. Například náš Honor 8X se designem výrazně liší od standardních telefonů Huawei. Nejde ale samozřejmě jen o design jako takový, máme svobodu tvorby ve více aspektech naší práce.“

Trochu techničtěji, váš nový model 8X má stále micro-USB konektor místo dnes již běžného USB-C. Proč?

Nad možností dát do telefonu USB-C konektor přemýšleli. Ovšem na druhou stranu, v dnešní době se USB-C konektory soustřeďují u telefonů na rychlejší nabíjení. To nebylo naším hlavním cílem, jelikož Honor 8X je schopen se nabít do 2 a půl hodiny přes micro-USB konektor.

Na zahájení jste uváděli porovnání fotek z Honoru 8X a iPhonu X. Ten ale vyšel už v roce 2017. Proč porovnáváte výkon rok starého zařízení s úplně novým telefonem? Proč neporovnáte radši Note 9?

Samozřejmě známe věk iPhonu X. Ovšem o porovnání se současnými vlajkovými loděmi společností Samsung či Apple nám nešlo. My jsme zaujali takové stanovisko, že je důležité porovnávat hlavně pokrok v technologiích. Proto jsme prezentovali, že co dokázal iPhone X před rokem, dokážeme nyní podobně, ne-li lépe s naším Honorem 8X za zlomek ceny.

Dočkáme se aktualizace na Pie?

Zde se Yuan vyjádřil vcelku dost jasně. V současné době nezná datum ani přibližné období, kdy by se mohl Android 9 na zařízeních Honor objevit. Zdůraznil však, že tato aktualizace je rozhodně v plánu, a minimálně u Honoru 8X se nového Androidu rozhodně dočkáme, a to brzy.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Josef Pokorny

24. 10. 2018, 16:56

Co je to za stupidní odpověď ohledně USB C konektoru. Na to by měl zkušený redaktor ihned reagovat.

Lukáš Breburda

24. 10. 2018, 18:51

Vzhledem k počtu novinářů, a časovému tlaku bohužel nebyla možnost reagovat.

Matěj Vondráček

24. 10. 2018, 13:40

To že výrobci nedávají do všech telefonů usb c je jen kvůli marketingu. Jinak na výrobu je dražší asi o půl dolaru.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat