Xiaomi představilo náramek Hey+ a nové Bluetooth příslušenství aktualizováno

Xiaomi představilo náramek Hey+ a nové Bluetooth příslušenství [aktualizováno]
2018-09-11T20:55:34+02:00
• 11. 9. 2018

Aktualizováno 11. září

Xiaomi na začátku druhého zářijového týdne ohlásilo, že chystaná verze populárního náramku Xiaomi Mi Band 3, nově s funkcí NFC, je nachystaná k prodeji. Ve středu 12. září bude konference firmy Huami, která spolu s RYEEX Technology vyrobila náramek Mi Band 3 ve verzi NFC. Na tiskové konferenci bude zveřejněno datum, kdy se vylepšený model s NFC dostane do prodeje. Nyní je již známa cena, velkoobchodní cena bude u nového modelu 29 amerických dolarů (640 Kč) a čtyři měsíce stará původní varianta bude mít cenovku 25 amerických dolarů (553 Kč).

Xiaomi Mi Band 3 NFC

Xiaomi Mi Band 3 NFC přináší tři hlavní funkce, které budou hlavně využitelné v Číně. Díky NFC může uživatel provádět různé platby s propojenou platební kartou, kvůli tomu byla i přepracována aplikace. Následně bude moci používat náramek k platbě za dopravu v čínských autobusech, tzv. Xiaomi Bus funkce. Náramek by měl mít větší výdrž než jeho předchůdce a bude dostupný i pro ne Xiaomi zařízení a i pro iPhone. S největší pravděpodobností bude zprvu určen jen pro čínský trh.

Původní článek 15. srpna

Xiaomi nedávno představilo chytrý náramek Xiaomi Mi Band 3, ten se však díky firmě RYEEX Technology Co., která spolupracuje s Xiaomi, dočkal proměny a získává tak NFC čip a jmenuje se Hey+. Xiaomi též představilo novou mechanickou klávesnici a vodovzdorná Bluetooth sluchátka.

Hey+ zvláště pro Číňany

Xiaomi Hey+ je vylepšenou verzí Xiaomi Mi Band 3, která disponuje funkcí NFC, takže díky ní můžete platit v obchodech či ovládat například otevírání dveří. Xiaomi Hey+ má oproti Mi Band 3, který byl představen na konci května tohoto roku, větší displej o 0,23″ a místo Oled verze nabízí AMOLED barevný displej. Též má i vyšší rozlišení s 240 x 240 pixelů, namísto 180 x 180 u Mi Band 3.

Xiaomi Hey+ disponuje stejnou baterií o kapacitě 120 mAh, ta má vydržet 18 dní používání. Konektivita s telefonem je zajištěna pomocí Bluetooth ve verzi 4.2LE (low energy), což je menší posun oproti Mi Band 3, kde bylo Bluetooth bez přídomku LE. Chytrý náramek Hey+ té disponuje možností nahrát své přepravní doklady na vlak na autobus v Číně. O podpoře jiných zemí není zmínka. Cena náramku je stanovena přibližně na 43 amerických dolarů, což je necelých 1 000 Kč.

Nová klávesnice a voděvzdorná sluchátka

Xiaomi v první půlce srpna přišlo na trh i s novou mechanickou klávesnicí s názvem Xiaomi Mi RGB Backlit Gaming Mechanical Keyboard. Tato klávesnice nabízí RGB podsvícení, které si uživatel může sám přenastavit. Celkem má 104 tlačítek, 3 mm stlačení jednotlivých tlačítek. Nabízí několika násobné skoro okamžité simultánní stisknutí tlačítek, které je vhodné pro hráče. Je vyrobená z hliníku s je připojena k PC pomocí USB. Váha klávesnice je 785 gramů a rozměry 440 x 131 x 40 mm. Cena na čínském trhu je 33 amerických dolarů, v přepočtu 750 Kč.

Xiaomi mi rgb mechanical keyboard

Xiaomi do svého portfólia přidalo i sluchátka s názvem Mi Sports Bluetooth Headset Youth Edition, která zvládnou odolávat proti stříkající vodě, mají tedy certifikaci IP X4. Jsou skoro bezdrátová, mají jen spojovací kabel, k telefonu se připojují pomocí Bluetooth ve verzi 4.1. Baterie má kapacitu 120 mAh a vydrží 11 hodin telefonního hovoru a až 260 hodin ve stand-by režimu. Váží pouhých 13,6 g a dokáží se připojit ke dvěma zařízení zároveň a zvládnou též mezi nimi přepínat. Sluchátka mají klasické tlačítko k ovládání hlasitosti, přijímání hovorů a pouštění písní. Cena na čínském trhu je kolem 15 amerických dolarů, v přepočtu kolem 340 Kč.

 

Zdroje: gizchina.com, fonearena.com, gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat