Meizu 16X bude mít sourozence – Meizu X8 se objevilo na fotografiích aktualizováno

Meizu 16X bude mít sourozence – Meizu X8 se objevilo na fotografiích [aktualizováno]
2018-09-11T21:20:46+02:00
• 11. 9. 2018

Aktualizováno 11. září

Meizu od července mlží ohledně informací o připravovaných zařízeních střední třídy Meizu X8 a 16X. Prvně to vypadalo, že bude jen X8, následně pouze 16X, ale nyní to vypadá, že oba modely přijdou na trh v brzké době společně. Dočkáme si jich pravděpodobně již v tomto týdnu. Obě novinky dorazí s procesorem vyšší střední třídy Snapdragon 710. Například Meizu 16X se ukázalo v Antutu testu a získalo přes 160 000 bodů. Oba telefony budou disponovat nástavbou systému Android nazvanou Flyme. Cena zařízení bude dle slov Meizu kolem 300 amerických dolarů, v přepočtu tedy 6 660 Kč.

Meizu X8 Meizu X8

 

Aktualizováno 29. srpna

Meizu chystá lite verzi k novým modelům Meizu 16 a 16 Plus, ta ponese název Meizu 16X. Nyní se dozvídáme více informací o tom, co novinka bude mít za vlastnosti. Zakladatel společnosti Meizu pan Huang Zhang potvrdil, že Meizu 16X přijde s optickou stabilizací obrazu u fotoaparátů s 12 a 20 MPx. Další potvrzenou novinkou bude i přítomnost duálního reproduktoru. Informace pochází ze Zhangových odpovědí na diskuzním fóru společnosti Meizu. Meizu 16X bude mít čtečku otisku prstů v displeji. Cena zařízení bude pod 400 amerických dolarů, v přepočtu necelých 9 000 Kč. Hlavním rozdílem oproti vlajkovým lodím od Meizu bude nepřítomnost Snapdragonu 845, ale „jen“ Snapdragonu 710.

Aktualizováno 9. srpna

Miezu mělo dle předpovědí představit konkurenci k Xiaomi Mi 8 SE s názvem Meizu X8, avšak CEO společnosti Jack Wong prohlásil, že prvním telefonem Meizu s AI procesorem Snapdragon 710 bude Meizu 16X, tedy jakási lite verze k novým modelům Meizu 16 a 16 Plus. Jde však o stejný telefon, jaký se objevil minulý měsíc na obrázku, avšak bude mít jiný název. Představen má být v září tohoto roku.

Meizu 16x

Původní článek z 22. července

Na jednom snímku uniklo očekávané Meizu X8. Jde o nový telefon z vyšší střední třídy, který přijde pravděpodobně v podobní době, jako Meizu 16 a 16 Plus, které přijdou začátkem srpna.

Notch a AI procesor v hlavní roli

Fotografie Meizu X8 zachycuje zapnutý telefon, který je v sekci nastavení, konkrétně v informacích o telefonu. Meizu chystá telefon spadající do vyšší střední třídy. O výkon se bude starat AI procesor od Qualcommu Snapdragon 710. Oproti vyšší třídě jeho též očekávaných sourozenců Meizu 16 a 16 Pro nebude mít čtečku otisku prstů v displeji. Jaký bude grafický čip, nebylo zveřejněno. Víme však, že budou dvě variatny, podle velikosti operační a interní paměti. Verze s 64 GB interní paměti a 6 GB operační paměti bude stát kolem 5 000 Kč a druhá s 128 GB a stejnou velikostí RAM bude přibližně za 6 500 Kč.

Meizu X8

Meizu X8 bude mít pravděpodobně 6″ displej s poměrem stran 19:9 a bude disponovat poměrně velikým notchem, kde bude reproduktor, proximity senzor, přední kamera a případně další snímače. Operačním systémem bude Android 8.1, který pravděpodobně bude upraven po vzoru výrobce telefonu. Očekává se, že Meizu X8 je nástupcem řady MX, která přišla v roce na trh s uvedením modelu Meizu MX6 a v loňském roce modelem Meizu MX7.

Zdroje: gizchina.com, gizchina.com, gizchina.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat