Google Fotky se otvírají vývojářům

Google Fotky se otvírají vývojářům
2018-09-12T06:53:34+02:00
• 12. 9. 2018

Před třemi lety Google představil novou službu Fotky, která nabízí běžným uživatelům poměrně zajímavé možnosti. Asi největší výhodou je fakt, že nikdo není omezen velikostí cloudového prostoru. Existují zde jen dva limity. Fotografie mohou mít maximálně 16 MPx a videa maximálně ve Full HD. Pakliže chcete nahrávat obsah ve vyšší kvalitě, již si musíte tuto službu předplatit. Nyní byla představena novinka, která posouvá možnosti této služby na novou úroveň.

API pro Google Fotky

Google již nějakou dobu nabízel omezený partnerský program, v rámci kterého mohli vybraní partneři používat uzavřené API pro své aplikace. Díky tomu mohli skrze své výtvory nejen nahrávat obsah pomocí vlastního řešení a nemuseli se spoléhat na aplikaci od Googlu. Nyní Google otevírá možnosti pro jakéhokoliv vývojáře.

Novinka se jmenuje Google Photos Library API a slouží výhradně pro vývojáře, takže běžný uživatel si bude muset počkat, až vývojáři začnou s integrací do svých aplikací. Ve výsledku se můžeme dočkat takových výtvorů, které budou moci nabízet možnost přímého nahrávání fotek a videí do služby Google Fotky.

Kromě toho API nabízí možnost vyhledávání, kde se dá používat i inteligentní rozpoznávání například na základě polohy, co fotografie obsahuje nebo také podle formátu nebo popisu. Vývojáři budou moci nabídnout organizování alb, přidávání názvů nebo poloh. Další možnost je rychlejší sdílení a kolaborativní činnost.

Nyní si tedy budeme muset počkat na první vývojáře, kteří se chopí této příležitosti a nabídnou uživatelům pokročilejší funkce. Pakliže byste si rádi napsali vlastní aplikaci s využitím Google Photos Library API, navštivte oficiální stránky.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat