Lenovo Z5 Pro ukázáno před premiérou aktualizováno

Lenovo Z5 Pro ukázáno před premiérou [aktualizováno]
2018-09-27T17:30:11+02:00
• 27. 9. 2018

Aktualizováno 27. 9.

Představení novinky Lenovo Z5 Pro se odehraje již prvního října, což potvrdili zástupci výrobce. Dokonce v rámci jedné tiskové konference ukázali, jak novinka vypadá. Nakonec nebude mít výřez v displeji, přičemž by se měla nabízet výsuvná konstrukce. Ta bude ukrývat právě přední kamerku.

Původní článek 24. 9.

Na širokou veřejnost se dostávají první informace kolem modelu s označením Z5 Pro od společnosti Lenovo. Za spekulacemi tentokrát stojí jeden čínský prodejce, který odhaluje jak možnou podobu zařízení, tak i klíčové specifikace. Čínský výrobce bude chtít novinku nasměrovat mezi telefony z nejvyšších pater, kam se nepodařilo dostat základnímu modelu Z5 představenému v červnu tohoto roku.

Minimalizovaný „notch“

Podle zveřejněného snímku můžeme vyhlížet 6,5palcový displej s rozlišením FullHD+ a poměrně zvláštní poměr stran 19:14. Panel by měl zabírat až 95 % přední části, což dokazují i minimální rámečky kolem něj nebo jen decentní výřez pro sluchátko. Hardwarovou stránku zastoupí osmijádrový procesor Snapdragon 845 od Qualcommu. Další konfigurace mají kombinovat 6/8GB operační paměť RAM a 64/128/256GB interní úložiště.

Zadní část ponese dva senzory fotoaparátu ve složení 20 + 16 megapixelů a baterii o velikosti 4 000 mAh. Snímač otisků prstů není nijak výrazně zasazen do konstrukce, takže buď ho nasadí do boku či přímo pod displej. Jeho absence není příliš pravděpodobná. Každopádně všechny informace musíme brát s menším odstupem. Nakonec datum zahájení prodeje, ani prodejní cena není v současné době známa.

Zdroje: androidpure.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat