Letošní levný iPhone zřejmě nabídne čip A10, LCD displej a nízkou cenu

Letošní levný iPhone zřejmě nabídne čip A10, LCD displej a nízkou cenu
2018-08-22T18:34:07+02:00
• 22. 8. 2018
3

Letošní rok bude opravdu nabitý, tedy alespoň z pohledu Applu. Na podzim se totiž údajně dočkáme hned tří nových iPhonů, včetně 5,8 a 6,5palcového s OLED displejem, a 6,1palcového modelu s LCD displejem. Cena nových iPhonů by se měla pohybovat od 900 do 1 000 amerických dolarů. Ovšem 6,1palcový iPhone s LCD displejem by měl nabídnout cenovku okolo 600 amerických dolarů. Jak jsme ale již z mobilního trhu zvyklí, nízká cenovka si vždy vybere svou daň.

iPhone 2018: nízká cenovka má svůj důvod

iOS vývojář Guilherma Ramba na svém twitterovém účtu zveřejnil kus kódu vývojářského nástroje Xcode 10. Dle vývojáře se v něm nachází zařízení pod názvem „iphone xx“. Guilherma Ramba prohlásil, že se skutečně jedná o levný iPhone s LCD displejem. To ale není vše, údajně by totiž 6,1palcový model měl nabídnout procesor A10. 

Jak jsem psal výše, nízká cenovka si vždy vybere svou daň. 6,1palcový iPhone nebude disponovat technologií 3D Touch, a to kvůli nákladovým omezením. Apple v tomto případě prý použije technologii CGS (Cover Glass Sensor), jež přemístí dotykový modul iPhonu z panelu displeje na povrchové sklo. Díky této technologii by měl být displej mnohem odolnější vůči nárazům. 

To však není vše, o co bude nejlevnější model ochuzen. Místo OLED panelu, který je nyní umístěn v iPhone X, se zde dočkáme pouze LCD technologie. Další výraznou změnou bude použitý konstrukční materiál. Namísto ocelového těla můžeme očekávat pouze hliníkové. Na druhou stranu se jedná o nevyhnutelný krok, pokud se má 6,1palcový iPhone stát nejlevnějším modelem. 

Zdroj: iphonehacks.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jaroslav Hronek

23. 8. 2018, 8:40

To bych je kopnul rovnou do pr…. To bude verk složený ze skladových komponentů a levný znamená, že bude stát více, než nabušený Android mobil

Zdeněk Koutský

VIP 23. 8. 2018, 9:52

To je život no… :-D

Martin Jeřábek

VIP 22. 8. 2018, 19:54

Lol :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat