WhatsApp zahltil spam, služba proto chystá efektivní řešení

WhatsApp zahltil spam, služba proto chystá efektivní řešení
2018-07-24T23:10:40+02:00
• 25. 7. 2018

Z dlouhodobého hlediska je nevyžádaná pošta velkým problémem snad každého uživatele internetu. Ještě horší jsou nevyžádané SMS zprávy, které se bohužel objevují čím dál tím častěji. V současné době se nevyžádané zprávy objevují i u oblíbeného mobilního kecálka WhatsApp. 

WhatsApp zahltila nevyžádaná pošta

Takzvaní spaměři nedávno dokázali prolomit chatovací aplikaci WhatsApp a začali odesílat nevyžádané zprávy přímo uživatelům služby. S touto informací napovrch přišla zahraniční společnost Mashable. Podle ní si uživatelé stěžují na spamové zprávy, které se objevují v rámci aplikace WhatsApp. 

„Spam je nevyžádané sdělení masově šířené internetem. Původně se toto označení používalo především pro nevyžádané reklamní e-maily, postupem času tento fenomén postihl i ostatní druhy internetové komunikace – např. diskuzní fóra, komentáře nebo instant messaging.“

Tohoto problému si je nyní společnost WhatsApp vědoma, proto se rozhodla začít vyvíjet novou funkci, která podezřelé odkazy rozpozná. Takové odkazy následně funkce označí, čímž dá uživateli najevo, že se jedná o nevyžádanou zprávu, viz fotografie níže. 

V praxi funkce pouze upozorní na potenciálně nevyžádanou zprávu, což znamená, že uživatel i přesto bude moci na odkaz kliknout. To už bude ale více méně chyba uživatele, upozorněn byl. Je velmi pozitivní, že se WhatsApp snaží bránit proti spamu. V současné době je funkce bohužel ve fázi testování, ovšem již brzy bychom se měli dočkat celosvětového spuštění. Jakmile zjistíme více informací, budeme vás o tom samozřejmě informovat, a to prostřednictvím článku na našem webu.

Zdroj: ubergizmo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat