Apple je žalován kvůli použité slitině

Apple je žalován kvůli použité slitině
2018-07-23T13:58:34+02:00
• 23. 7. 2018
2

Po neuvěřitelně dlouhých sedmi letech skončila největší patentová válka mezi společnostmi Apple a Samsung. Obě firmy se soukromě dohodly na východisku, díky kterému se již nebudou muset scházet u soudů.

Tato dlouhá soudní bitva vůbec poprvé začala v roce 2011, kdy společnost Apple obvinila jihokorejského výrobce Samsung z kopírování iPhonu. O rok později, přesněji v roce 2012, porota rozhodla ve prospěch Applu. Samsung tak musel konkurenční firmě zaplatit 1 miliardu amerických dolarů.

Bohužel pro Apple se nyní bude konat zcela nové soudní líčení, a to právě mezi jablečnou firmou a Singapore Asahi Chemical & Solder Industries PTE Ltd. Když se člověk nad tím alespoň trochu zamyslí, tak má Apple buď fakt smůlu, anebo o všem vždy ví. 

Apple opět před soudem, žalující však peníze nechce

Nicméně, společnost Singapore Asahi Chemical & Solder Industries PTE Ltd prohlašuje, že Apple opět porušil patent. Jedná se o patent, který spočívá v nedovoleném použití slitiny, jež obsahuje měď, cín, bismut a stříbro. Přesně taková slitina byla použita v iPhonech, což se singapurské společnosti nelíbí. 

Hlavní výhodou této slitiny je, že při správném smíchání má velmi dobré fyzikální, ale také i chemické vlastnosti. Apple ale porušil patent, a to hned u několika modelů – iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X. Poněkud bizarní je, že v žalobě není uvedena žádná částka, kterou by společnost Singapore Asahi Chemical & Solder Industries PTE Ltd požadovala. Firma údajně požaduje pouze úhradu veškerých soudních poplatků. 

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Mali z chrapace vytlacit miliardy a dat na podporu detom

Zdeněk Koutský

VIP 23. 7. 2018, 14:35

bohužel takhle to nefunguje :-(

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat