Společnost Sygic spouští nový prediktivní systém pro výpočet optimální trasy

Společnost Sygic spouští nový prediktivní systém pro výpočet optimální trasy
2018-06-17T09:09:04+02:00
• 17. 6. 2018
1

Asi každý řidič někdy během jízdy použil navigaci v mobilním telefonu. S příchodem aplikace Waze se však mobilní navigace posunuly o další úroveň, jelikož Waze má spoustu nadstandardních funkcí. Společnost Sygic chce však nejvíce zacílit na vyhledávání optimální cesty a spouští nový algoritmus pro výpočet optimální trasy.

Co je v algoritmu nového?

Řeknete si, že volbu optimální trasy má již aplikace Waze, ale aplikace typu Waze pracuje s aktuálními daty, takže pokud na některých silnicích nejede nikdo, kdo má Waze, tak je to horší. Především pak nefunguje v případě offline režimu. Právě nový algoritmus od společnosti Sygic bude zvládat výběr optimální trasy i v offline režimu. Jelikož systém využívá data za poslední dva roky na silnicích, tak je na základě času, počasí a historie jízdy schopen zvolit optimální trasu. Což spolu s aktuálními daty může tvořit velmi kvalitní predikci času jízdy.

Mnoho lidí si řekne, že není zas tak podstatné jezdit výhodnější trasou, ale především v letních časech se může jednat o úsporu až několika hodin. Dokonce dle výzkumu společnosti Ford má za následek volba správné trasy úsporu pohonných hmot až o 15 %. A pokud se na to podíváme z pohledu času, tak jiný výzkum dokázal, že řidič může volbou trasy ušetřit až 4 dny jízdy v autě ročně.

Co si myslíte o doporučování optimální trasy vy? Volíte spíše staré trasy na které jste zvyklí, nebo dáte přednost navigaci?

logo-app GPS Navigation & Maps Sygic Sygic. Zdarma ANDROID logo-app Sygic GPS Navigation & Maps Zdarma iOS

Zdroj: Tisková zpráva 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Jezdím jak s osobním tak s kamionem a vyzkoušel jsem obě varianty. Sygic mě osobně nenadchnul ani v jednom případě. V kamionu mě tahnul po silnicích nižší třídy byť byla nastavena priorita pro dálnice a silnice 1tř, takže docela zklamání. Stále vyzdvihována Waze, v kamionu totálně nepoužitelná. A v osobním autě mě hlásila nehodu za 2km, přepočítala trasu, ale při průjezdu tam nic nebylo a v průběhu testu bylo několik dalších fo pa při kterých bych si zbytečně zajel. Můj názor je, že bych nepoužil ani jednu navigaci. Více jak 8let používám stále stejnou a byť získává info z internetu nabízí relevantní možnosti na trase ( iGO) . Nehanim ani jednu z výše jmenovaných navigaci, každý si najde tu která vyhovuje jemu

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat