Společnost Huawei má vlastní cloudové řešení pro svá zařízení

Společnost Huawei má vlastní cloudové řešení pro svá zařízení
2018-04-23T21:41:34+02:00
• 23. 4. 2018
4

V dnešní době, kdy spousta lidí střídá mobilní telefon častěji než boty, je již mechanické zálohování dat trochu mimo hru. Lidé se častěji uchylují k jednoduššímu řešení zálohování, a to přesunem dat na cloud. Nyní společnost Huawei představila vlastní cloudové řešení nesoucí označení Huawei Mobile Cloud. Pomocí této služby může uživatel jednoduše zálohovat své kontakty, fotografie a nastavení telefonu.

Jedním kliknutím v aplikaci zaškrtnete, co se má automaticky zálohovat na Huawei Cloud. Poté se již nemusíte o samotnou zálohu starat, jelikož vše telefon provádí automaticky. V případě ztráty zařízení se poté stačí přihlásit do aplikace a data zpětně stáhnout do zařízení.

Cloudové řešení od společnosti Huawei ale není určeno jen k zálohování dat v případě ztráty či poškození zařízení. Hlavní doménou je uvolnění úložiště v zařízení, jelikož nahráním dat na cloud můžete uvolnit velké množství místa, které poté můžete využít například pro instalaci nových aplikací. Samozřejmě pokud necháte fotografie a videa pouze na cloudu, tak se k těmto datům dostanete jen v případě dostupného internetového připojení, ale to už by v dnešní době neměl být problém.

V současné době je Huawei Mobile Cloud dostupný ve více než 150 zemích světa. Otázkou však zůstává, zda si toto řešení najde své uživatele, protože je tato služba dostupná pouze pro majitele produktů Huawei. Navíc k přihlášení do cloudu je potřeba Huawei ID, které získáte při registraci zařízení. Proto je pro mě jako uživatele, který nedisponuje pouze mobilním telefon od společnosti Huawei, lepší použít konkurenční řešení, jako je například Dropbox, nebo Google Drive. Samozřejmě pro uživatele, kteří mají vše od společnosti Huawei, se jedná o kvalitní řešení, které je zdarma.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student IT, fanoušek nových technologií, který se příležitostně věnuje fotografování. Aktuálně preferuje operační systém iOS, ale předtím nepohrdl žádným Android zařízením. Mezi jeho koníčky patří recenzování nových zařízení, tábor, turistika a auta.

Komentáře

Ivan Šuhajda

25. 4. 2018, 7:21

zlaty Mega. 50gb a bez vselijakych ptakovin

Lukáš Bodnaruk

VIP 24. 4. 2018, 20:26

5GB není moc ????

Ivan Šuhajda

24. 4. 2018, 9:58

dostanu se na sva data z jineho telefonu nez je huawei? nebo musim neustále kupovat pouze huawei?

Lukáš Breburda

24. 4. 2018, 11:22

Dle tiskové zprávy společnosti Huawei se dostanete do webového rozhraní pomocí Huawei ID, takže k datům jako takovým se dostanete, ale na jiném zařízení, něž na Huaweii, neprovedete zpětnou synchronizaci.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat