Apríl aneb co přišlo do redakčního emailu aktualizováno

Apríl aneb co přišlo do redakčního emailu [aktualizováno]
2018-04-01T16:05:24+02:00
• 1. 4. 2018

Právě dnes je velmi obtížné procházet informační zdroje, jelikož dobře vyhlížející zpráva může být jen aprílovým žertem nějaké firmy. Ve světe se již některé společnosti proslavily svými žertíky. Kupříkladu Google si každý rok připraví několik takových, aby pobavil nejen fanoušky.

Dříve jsme si také připravovali vtípky a jeden z nejpovedenějších byl článek o nadcházející verzi Androidu. Někteří se nechali napálit: „Android 5.0 Jelly Bean – víme, jak to bude“. V posledních letech již nevymýšlíme podobné vtípky, aby čtenáři měli na našem webu jistotu, že co vyjde 1. dubna, není jen vtip.

Dnes jsme si ale pro vás připravili něco odlišného. I marketingová oddělení firem mají smysl pro humor a posílají nám tiskové zprávy. Samozřejmě se jedná v mnohých případech jen o vtip, ale ne vždy to je uvedeno někde malým písmem nebo pod nějakým odkazem. Dnes se tak můžete podívat, co zajímavého nám přistálo do emailové schránky.

Například z ČVUT FIT nám byly poslány odkazy na zajímavé články jejich časopisu:

Pokud přijde další „zaručená“ tisková zpráva, aktualizujeme článek

Jestli jste našli na internetu nebo v nějaké aplikaci aprílový vtípek, podělte se s ostatními v komentářích.

Synology uvádí Match Station beta, aplikaci pro bezpečné randění

TAIPEI, Tchaj-wan – 1. dubna 2018 – Společnost Synology® dnes představila novou aplikaci Match Station beta, která poskytuje svobodným uživatelům výkonné řešení pro úspěšné schůzky a randění. Byla navržena speciálně pro Synology DiskStation, a určite vás poteší, že tato Match Station beta je vybavena intuitivním rozhraním, zabezpečuje přísnou ochranu pro soukromí a obsahuje i sérii chytrých analytických technologií, které můžou výrazně zvýšit šance uživatelům najít toho správného partnera.

Produktový manažer pro Match Station Yu Renjie řekl: „Tradiční software pro randění vyžaduje od uživatelů sociálních sítí, aby o sobě sdíleli mnoho informací, což automaticky způsobuje obavy o soukromí.

Jelikož si stále více a více uživatelů uvědomuje, že ochrana soukromí je důležitá i při randění, Synology se zavázalo tento požadavek splnit. Proto jsme na poptávku vytvořili Match Station beta. Ta nabízí osvěžující uživatelský zážitek, jednoduché a intuitivní nastavení a díky použití řady technických analýz (samozřejmě za předpokladu získání souhlasu uživatele), tak dochází k podstatnému nárůstu příležitostí pro uživatelé najít vhodnou shodu.“

Mezi hlavní funkce Match Station beta patří:

  • Analýza moudrosti a výběr nejatraktivnější osobní úvodní stránky pro uživatele Photo Station
  • Využitím M. A. T. C. H. ( Technologie pro analýzu šťastných párů) probíhá Inteligentní detekce, která vyhledává okolní modely a zobrazuje podobně naladěné Synology DiskStation a zobrazuje společné témata na videa, hudbu, filmy…
  • Vytvořte heartbeat connection (spojení srdcí) pomocí aplikace Match Station beta a vytvořte sdílenou složku pro ukládání společných momentů + aktivujte okamžitý rozhovor prostřednictvím modulu Chat.
  • Výkonná mobilní aplikace DSmatch, která umožňuje uživatelům mezi ostatními lidmi vytvářet vhodné přátele. V uživatelsky přívětivém rozhraní můžete indikovat „nevhodnou osobu“ posunutím doleva a „perfektní shodu“ posunutím doprava.
  • Aplikace DSmatch běží i na Apple Watch, kde vám pomáhá odhalovat vaší společnou frekvenci srdce, indikuje kdy je perfektní čas na schůzku , ale také díky analýze situace dokáže z Audio Station automaticky přehrát oblíbenou milostnou píseň.

Jak se dá Match Station získat?

Match Station beta je limitovaná verze dostupná ke stažení jenom 1.4.2018. Uživatelé si ji mohou stáhnout zdarma do svého Synology DiskStation ze záložky Beta Programy. Další informace naleznete na adrese: https://www.synology.com/en/beta.

Ulož.to představuje zcela nový produkt na trhu

Společnost Uloz.to cloud a.s., provozovatel největšího českého serveru pro svobodné sdílení souborů na internetu, přichází na trh se zcela novou řadou produktů. Pod názvem Ulož.se představuje designovou řadu postelí s vestavěnou obrazovkou, reprosoustavou a datovým úložištěm.

„V posteli trávíme až třetinu svého života a je proto velmi důležité, aby splňovala veškeré naše potřeby. V tomto ohledu bylo na trhu doposud stále volné místo, které chceme novou produktovou řadou postelí zaplnit,“ říká Pavel Ležák, tiskový mluvčí značky Ulož.se.

V postelích navržených IT specialisty značky Ulož.to naleznete vestavěné LCD obrazovky různých velikostí, které jsou situovány v nohách postele. Samozřejmostí jsou také vysoce kvalitní reproduktory. Každá z postelí disponuje chytrým datovým úložištěm (NAS) zabudovaným v posteli. K dispozici jsou varianty s datovým úložištěm o velikostech 5 TB, 10 TB a 30 TB. Na stranách postele se nacházejí napájecí zásuvky, USB porty 3.0/USB-C, audio 3,5 mm Jack a vysouvatelné stojany na notebook. Jako bonus k posteli získá každý kupující i neomezený VIP přístup na Ulož.to po dobu dvou let!

Více informací (včetně produktové specifikace a ceníku) na www.uloz.se.

IT firma Cleverlance rozjíždí vlastní kryptoměnu

Praha, 1. dubna 2018 – Technologická společnost Cleverlance začala od 1. dubna 2018 emitovat vlastní kryptoměnu. Autorem myšlenky je ředitel firmy Jiří Bíba. Nová virtuální měna, která by měla stabilizovat turbulentní poměry na světovém trhu kryptoměn ponese název po svém autorovi: Bibcoin.

Technologická společnost Cleverlance, která působí v oboru zakázkového designu a testování IT aplikací se rozhodla k zásadnímu kroku a vstoupila na trh s novou kryptoměnou. Po nedávném prudkém růstu cen Bitcoinu i Etherea se obě kryptoměny výrazně propadly a způsobily tak paniku na světových trzích. Cleverlance zareagovala vydáním vlastní měny, která neodvíjí algoritmus výpočtu své hodnoty od dosud používaných veličin.

Generální ředitel Cleverlance Jiří Bíba k odvážnému kroku říká: “Při úvahách o vlastní měně jsme v Cleverlance vycházeli zejména ze základního požadavku extrémní stability a důvěryhodnosti měny. Proto Bibcoin staví svou hodnotu na pracovním výkonu lidí v Cleverlance. Ten se totiž ukázal stabilnější, než agregované výpočty světových počítačů, na kterých běží dolování Bitcoinu.”

Cleverlance vyvinula pojistný mechanismus, který bude do budoucna zaručovat deflační vývoj hodnoty Bibcoinu a udržovat stálý růst jeho hodnoty. Kryptoměna je totiž kryta pracovní morálkou lidí v Cleverlance a od 1. dubna se budou v rámci motivačního programu vyplácet všechny mzdy ve firmě pouze v této měně. Zaměstnanci tak svou pílí budou sami určovat kupní sílu Bibcoinu.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat