Android P nabídne podporu Vulkan Graphics API 1.1

Android P nabídne podporu Vulkan Graphics API 1.1
2018-04-18T18:41:15+02:00
• 17. 4. 2018

Vulkan API je označován jako nástupce Open GL. Podpora této technologie byla v případě Androidu poprvé oznámena s verzí 7.0 – Nougat. Nedávno pak byla oznámena nová revize Vulkan Graphics API 1.1. Google v uplynulém týdnu oznámil zcela logický krok – podpora pro Vulkan 1.1 bude zahrnuta v nové verzi Android P.

Vyplývá to alespoň z nedávných komentářů v rámci AOSP (Android Open Source Project). Nová verze Vulkan API 1.1 není nijak evoluční. Spíše se zaměřuje a vylepšuje klíčové části tohoto API. V případě, že jsou hry založeny na Vulkan 1.0, nemělo by dojít k žádným změnám.

Uživatelé se tak nesetkají s žádnými vylepšeními nebo třeba rychlejším načítáním herních sekvencí. Vše bude fungovat stejně jako dříve. Vzhledem k tomu, že podpora Vulkan 1.1 by měla přijít s uvolněním další beta verze Androidu P, těžit by zatím z této novinky měli především vývojáři.

Právě oni mohou nové API využít pro své hry a nabídnout uživatelům nové aplikace s příchodem finální verze Android P. Pravdou ovšem zůstává, že her, které jsou založené na Vulkan API je zatím jen velmi málo. A je otázkou, zda implementace Vulkan 1.1 do další beta verze Android P na tomto trendu vůbec něco změní.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat