McAfee a Samsung rozšiřují partnerství

McAfee a Samsung rozšiřují partnerství
2018-03-04T08:30:26+02:00
• 4. 3. 2018
3

Bezpečnostní řešení od společnosti McAfee bylo už několikrát Samsungem předinstalováno do telefonů z modelové řady Galaxy a nejnovější tisková zpráva tuto spolupráci oprašuje po kratší odmlce. S příchodem mobilních novinek na letošním ročníku veletrhu MWC v Barceloně dojde k nasazení nové úrovně zabezpečení. Doposud šlo jen o ochranu proti škodlivému malwaru. Jihokorejský výrobce se navíc poddal rozšíření mezi širší spektrum zařízení.

Větší ochrana nejen pro Galaxy S9

Společnost Samsung chce doslovně ochránit uživatele před ohrožením kybernetické bezpečnosti. Proto software od McAfee nově naleznete kromě v chytrých telefonech také v chytrých televizorech, počítačích nebo v noteboocích. Mezi telefony přijde první na řadu Galaxy S9 a Galaxy Note 8, kde bude nainstalován McAfee VirusScan a Secure Wi-Fi, což je vlastní VPN služba z dílny McAfee. Majitelé získají každý měsíc 250 MB zdarma.

Obě aplikace najdete v Nastavení telefonu v nabídce Údržba zařízení a pod záložkou Zabezpečení zařízení. Dále chytré televizory se dočkají aplikace McAfee Security for TV, kterou v rámci připravované aktualizace dostanou televize ze 175 zemí světa. Nakonec stolní počítače a přenosné notebooky obdrží McAfee LiveSafe v 60tidenní zkušební verzi. Zatímco Samsung se domnívá, že nabídne uživatelům novou úroveň zabezpečení, tak opačná strana to může označit jen za další zbytečný obsah.

Zdroj: mcafee.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Janek Fanek

5. 3. 2018, 10:19

Po zkušenostech se zavirovanim počítače a problémy s tabletem, jsem přesvědčen, že ochrana je nutné na každém zařízení. Odpůrci ať si tvrdí co chtějí, jen aby na ně jednou taky nedošlo. Vzhledem k výkonu současných zařízení to žádný problém není a obsazení paměti je nepodstatné. Chtěl bych, aby činnost běžela na pozadí bez nutnosti obsluhy.

Richard Fabián

4. 3. 2018, 10:40

McAfee se musí nacpat všude přes výrobce HW, protože dobrovolně si to nikdo nekoupí. A Samsung jako obvykle nacpe do svého HW kdejaký možný bloatware

Karel Straka

4. 3. 2018, 9:57

U Samsungu mě to nepřekvapuje. Tento balast pokud je někde předinstalovaný, tak jde hned pryč. Otázkou je, jestli vůbec půjde odinstalovat.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat