Just a Line nově spojuje Android i iOS skrze rozšířenou realitu aktualizováno

Just a Line nově spojuje Android i iOS skrze rozšířenou realitu [aktualizováno]
2018-05-31T06:20:45+02:00
• 31. 5. 2018

Aktualizováno 31. 5.

Google vydal aplikaci Just a Line jako spíše takový experiment a ukázku toho, co je možné vytvořit s využitím ARCore. Nedávno došlo k oznámení, že právě ARCore ve verzi 1.2 podporuje multiplayer. Právě zmíněná aplikace nově podporuje tuto funkci. Google navíc vydal verzi pro iOS, kde je tak podpora spolupráce na rozšířené realitě. V samotné aplikaci stačí kliknout na tlačítko pro párování, přičemž se využije i technologie Nearby.

logo-app Just a Line - Draw Anywhere, with AR Google Creative Lab Zdarma ANDROID logo-app Just a Line - Draw in AR Google, Inc. Zdarma iOS

Původní článek 20. 3.

V Obchodě Play existuje účet Google Creative Lab, pod kterým najdete nejrůznější experimentální aplikace. Samotné tituly jen ukazují, co je v dnešní době možné, nebo mají inspirovat vývojáře. Případně si občas vývojáři z Googlu testují nové postupy. Nyní do tohoto seznamu aplikací přibyla novinka Just a Line – Draw Anywhere, with AR.

Just a Line

První část názvu aplikace vystihuje celou podstatu. Skrze Just a Line můžete kreslit jednoduchou bílou čáru prstem na displeji, přičemž kamera snímá okolní prostor. Jak se pohybujete v prostoru a prstem po displeji, zanecháváte v 3D prostoru bílou čáru.

Just a Line

Aplikace je postavena na využití rozšířené reality, pro což se používá ARCore od Googlu. Čára má jen tři nastavení tloušťky a aplikace umožňuje pořízení video záznamu v plném rozlišení. Kromě možnosti natáčení lze také prohlížet výtvor v reálném čase. Nic víc zde nehledejte.

Just a Line je jen ukázkou a nikdy nebude aspirovat na nějaký masivní úspěch. Vývojáři z Googlu také poskytli zdrojové kódy, aby se jiní mohli inspirovat, nebo aby nad tím postavili lepší a smysluplnější aplikace. Zdrojové kódy najdete na GitHubu.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat