Google kupuje službu Tenor kvůli GIF souborům

Google kupuje službu Tenor kvůli GIF souborům
2018-03-31T18:52:38+02:00
• 31. 3. 2018

Světový technologický gigant Google má pod sebou spousty služeb. Mezi ně patří nejznámější video služba Youtube, cloudové úložiště a další. Mimo služby Google dokonce nabízí vlastní telefon. Jednoznačně si post giganta zaslouží. Google se však dále rozšiřuje a kupuje službu Tenor. Ta slouží pro rychlý přístup ke GIFům (krátké animace) nejen přes Messenger a Gboard.

Lepší výsledky vyhledávání Google obrázků díky Tenoru

Tenor obohatil svoji službou pro rychlý přístup mimo Gboard nově i Facebook. Díky Tenoru je dnes již možno komentovat příspěvky pomocí GIFu. Stejně jako ve zprávách na Messengeru. Ale to jsem odbočil. Dnešní článek je věnován spojení Tenoru se zmíněným kalifornským gigantem Googlem.

Odkaz na animaci

Sám Google chce díky tomuto spojení docílit lepších výsledků. Ty se týkají hlavně lepšího vyhledávání ve službě Google obrázky. Toho Google dosáhl hlavně vylepšením systému vyhledávání. Tomu velmi napomohl Tenor. Ten má velmi hlubokou knihovnu veškerého obsahu. Google podotkl, že hlavně díky tomuto aspektu, který Tenor má, bude vyhledávání obrázků na lepší úrovni. Systém Googlu pozná, co lidé často vyhledávají a to posune v systému výše. A to bude mít za následek právě lepší výsledek vyhledávání.

Již dnes lze v „toolbaru“ Google obrázků na mobilních zařízeních nalézt položku „GIF“.

Mimo samotných Google obrázků jsou zde další Google služby, které budou takto obohaceny. Zajisté se jedná o Gboard – klávesnici od Googlu. Ta v sobě sice již GIF vyhledávání obsahovala, ale Tenor jej posouvá zase o něco dále. Další služby, kterým by mohla tato záležitost s Tenor vyhledávačem pomoct, jsou Allo a Android Messages.

Google však chce Tenor vypustit jako samostatnou službu. Pohání totiž GIF vyhledávání v aplikacích Samsungu a WhatsApp. Mimo to má i řadu miltimediálních partnerství.

Google zmínil i pár informací ohledně změn ve vyhledávání:

Když jsme odstartovali Google obrázky, byli jsme zaměřeni hlavně na jednoduchost ve vyhledávání obrázků zkrze web. Avšak, doba se změnila, a s tím i prohlížeče a mobilní zařízení a hlavně způsob, jakým lidé vyhledávají. Způsob vyhledávání obrázků zkrze Google obrázky se musel změnit též. Nyní nejvíce lidí používá pro vyhledávání právě naši službu. Máme miliony vyhledávání GIFů denně.

Tenor tedy jednoznačně pomohl Googlu a jeho službě „obrázky“. Díky ní má obrovské množství vyhledávání a já sám mohu posoudit, že tento krok byl jednoznačně tím správným směrem.

logo-app GIF Keyboard by Tenor (beta) Tenor, Inc. Zdarma ANDROID logo-app Tenor — GIF Keyboard Developer Zdarma iOS

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat