OPPO patentovalo skládací konstrukci pro chytré telefony

OPPO patentovalo skládací konstrukci pro chytré telefony
2018-02-03T15:59:06+02:00
• 3. 2. 2018

Výrobce mobilních zařízení OPPO není v našich končinách příliš známý. Jedná se však o 4. největšího výrobce chytrých zařízení. A to i přes to, že působí především na čínském trhu. OPPO již v minulosti představilo podobný koncept. Šlo však pouze o telefon, který bylo možné v tří čtvrtinách displaye ohnout na zadní stranu zařízení. Nyní čínský výrobce představil novou vlastní skládací konstrukci chytrých telefonů. Díky ní se z telefonu, který pohodlně strčíte do kapsy, stane rozměrný tablet s dvojnásobně velkou zobrazovací plochou.

OPPO: Tablet lusknutím prstu již poněkolikáté

Mobilní zařízení s tímto designem zde však není poprvé. Mohli jste o něm slyšet především u modelu společnosti Samsung, který byl však odložen na rok 2019 z důvodů technických potíží. Patent dle návrhů vypovídá o tom, že zařízení bude vypadat ve složeném stavu jako klasický chytrý telefon. Rozdíly zde ale najdeme. Především pravá strana zařízení bude prakticky bezrámečková. Na pravé straně totiž nalezneme kloub v podobně ohnutého displeje.

Společnost OPPO se však bude muset zaměřit na kvalitu a umístění fotoaparátu. Cenově půjde pravděpodobně o špičku, ve které nalezneme excelentní fotoaparáty s optickou stabilizací a dalšími funkcemi. Problém totiž nastává ve chvíli, kdy je telefon ve složené formě. Hlavní fotoaparát bude v tomto případě ukrytý a nebude možné s ním fotit. Záleží tedy na samotném OPPO, jak si s touto překážkou konstrukčně poradí. Dalším faktorem, který je dnes stále velkou neznámou, je samotný kloub zařízení. Jedná se o nejnamáhanější část telefonu, takže o jeho odolnost nesmí být nouze. S tímto problémem se potýká právě samotný Samsung.

OPPO říká, že patent však nemusí znamenat nutně to, na čem společnost pilně pracuje. Skládací telefon se čínské společnosti zdál jako dobrý nápad, který je dnes fyzicky stále nevídaný. O stejný krok se dle informací rozhodl i již míněný Samsung, LG a též Apple.

Jednoznačně se papírově jedná o novou technologii, která se ve světě určitě uchytí. Záleží pouze na tom, jak dlouho si budeme muset počkat a jak se samotným výrobcům telefon povede.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat