GM 8 Go – novinka do série Android Go

GM 8 Go – novinka do série Android Go
2018-02-24T20:59:21+02:00
• 24. 2. 2018

V letošním roce můžeme vyhlížet příchod prvních zařízení v rámci programu Android Go od společnosti Google, který byl oficiálně oznámen koncem loňského roku. Telefon lze určitě očekávat od Nokie a teď přichází informace o modelu GM 8 Go od tureckého General Mobile. Již v lednu měla firma Micromax uvést model Bharat Go pro zákazníky v Indii, ale dodnes neznáme žádné specifikace a ani jej dokonce zatím nikdo neviděl.

Vše odstartuje v Barceloně na MWC

První zprávy se podařilo získat serveru Android Authority a podle nich model GM 8 Go nabídne 5,03palcový LCD displej s rozlišením 1 440 x 720 pixelů (320 PPI) a poměrem stran 18:9. Výkon mu dodá čtyřjádrový procesor MT6739 od MediaTeku taktovaný na frekvenci 1,5 GHz po boku operační paměti RAM o velikosti 1 GB. Uživatelská data v základu pojme interní úložiště s kapacitou 16 GB.

Přední panel doplní 8megapixelová kamerka, kdežto záda ponesou 13megapixelový senzor fotoaparátu a 3 500mAh baterii. Zveřejněné snímky ještě potvrzují 3,5mm jack pro sluchátka, snímač otisků prstů umístěný v zadní části nebo systém Android ve verzi 8.1 Oreo (Go Edition). V následujících dnech budou upřesněny všechny specifikace. Ovšem připravovaná Nokia 1 možná bude po hardwarové stránce vycházet o něco hůře. Počítá se s HD displejem (16:9), 1GB pamětí RAM či 8GB úložištěm.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat