Dotekomanie.cz

Na trh přichází nová značka Koolnee, první model ale asi moc neoslní

V loňském roce se objevilo několik nových hráčů na poli s mobilními telefony. Seznámili jsme vás s Meiigoo či s Gretelem. Ke konci loňského roku vznikla další firma, ta se jmenuje Koolnee a přichází s modelem Koolnee K1 z nižší střední třídy.

Slabá kopie Samsungu Galaxy S8

Koolnee se se svým prvním telefonem rozhodl okopírovat svého jihokorejského konkurenta Samsung a jeho model Galaxy S8. Zatímco S8 spadá mezi nejvýkonnější telefony na trhu, tak Koolnee K1 oplývá spíše dobrým designem, než výkonem. Koolnee K1 nabídne svému uživateli osmijádrový procesor od MediaTeku s označením MT 6750T a taktovaným na 1,5 GHz. Operační paměť má 4 GB, což je v současnosti průměr. Avšak interní paměť má 64 GB, a to je poměrně dobrá hodnota na telefon v této cenové kategorii.

Oproti tomu po designové stránce je Koolnee K1 značně podobný Galaxy S8 a nabízí 6,01″ displej s 2K rozlišením obrazovky. Navíc sklo obrazovky je zaoblené na všech čtyřech stranách a samotný displej má jen minimální rámečky na levém a pravém boku zařízení. Co se týče fotoaparátu, tak na zadní straně je duální snímač s 16 a 2 MPx, zatímco na přední straně je selfie kamerka s 8 MPx.

Výraznou nevýhodou telefonu je jeho operační systém. Ten má v sobě dnes již starý Android 7, nikoli aktuální Android 8. Průměrná je i baterie, která má necelých 3 200 mAh, což je dle našeho mínění na telefon se 6″ obrazovkou méně, než by bylo radno. Výrazným plusem pro Koolnee K1 je jeho příznivá cena 150 amerických dolarů, což v přepočtu dělá 3 100 Kč.

Zdroj: kimovil.com

Exit mobile version