Samsung C-Lab prezentuje 3 nové projekty na CESu

Samsung C-Lab prezentuje 3 nové projekty na CESu
2018-01-10T07:15:00+02:00
• 10. 1. 2018

Společnost Samsung přivezla na veletrh spotřební elektroniky CES ukázat tři nové projekty v rámci programu C-Lab. Projekt Creative Lab byl spuštěn už v roce 2012 a podporuje zaměstnance jihokorejského výrobce při rozvíjení vlastních technologických nápadů. Z některých se stávají komerční produkty, ale naopak většina zůstává jen jako experiment. Letos v Las Vegas jsou prezentovány projekty s názvem S-Ray, GoBreath a Relúmĭno.

S-Ray (Sound-Ray)

Jedná se o směrový reproduktor ve třech různých podobách – Mini, Handy, Neckband. Překvapí kompaktní velikostí, velmi nízkou váhou a možností přenosu. Speciální zvukový modul má zajistit poslech bez rušení okolí nebo ušetří uši před dlouhými hodinami poslechu. Technologie není určena pro konkrétní produkt, takže může být nasazena i do jiných zařízení se zvukovým výstupem.

GoBreath

Zařízení patří do zdravotnictví a bylo vyvinuto samotným lékařem ze společnosti Samsung Medical Center. Jeho součástí je inhalátor připojený k mobilní aplikaci, která pomáhá pacientům po operaci plic k naučení technik správného nádechu, kašlání či hlubokého dýchání. Doprovodná aplikace obsahuje pokyny pro cvičení a hlídá obnovu celých plic. Cloudová služba pro lékaře dokáže vzdáleně pozorovat pacienta.

Relúmĭno

Chytré brýle jsou určené výhradně pro lidi se zrakovým postižením, kteří mají problém například během čtení knih nebo při rozpoznávání předmětů kolem sebe. Původní verze sice fungovala přes brýle Gear VR, ale nová verze je daleko přívětivější. Spárovaný telefon zpracovává obraz z kamery v brýlích a potom jej vrací zase zpět na displej v brýlích. U zařízení tedy využívá pouze jeho výkon s baterií.

Zdroj: news.samsung.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat