Letos dorazí iPhone SE druhé generace

Letos dorazí iPhone SE druhé generace
2018-01-10T07:39:04+02:00
• 10. 1. 2018

Již v tomto roce bychom se s největší pravděpodobností měli dočkat druhé generace populárního modelu iPhone SE. Ten by se měl od svého staršího bratříčka zásadně lišit. Tak například dorazí se zadním skleněným panelem, díky kterému bude telefon vybaven bezdrátovým nabíjením s technologií Qi.

Prvních spekulací o nové generaci iPhonu SE jsme se dočkali již začátkem srpna loňského roku. Původně s touto informací přišel Focus Taiwan, který v té době prohlásil, že v prvním čtvrtletí roku 2018 se dočkáme nové generace iPhonu SE.

Od té doby jsme byli svědky hned několika dalších spekulací. Ovšem nejnovější informaci poskytl až zahraniční server Tekz24, jenž na svých stránkách prohlásil, že nový model bude k dispozici již v první polovině roku 2018. Srdcem celého přístroje bude pravděpodobně procesor Apple A10 Fusion. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak postará operační paměť s kapacitou 2 GB. V prodeji pak budou opět jen dvě varianty, přičemž bude k výběru verze s 32 a 128 GB vnitřní kapacitou.

Telefon dále bude nabízet 12megapixelový zadní fotoaparát, na přední straně pak nalezneme 5megapixelový senzor pro pořizování takzvaných selfies. Uživatel pak bude mít k dispozici baterii s kapacitou 1 700 mAh – je tedy zřejmé, že zde došlo k mírnému navýšení.

iPhone SE 2 a další telefony s logem nakousnutého jablka

Podle čínské společnosti Economic Daily News nový iPhone SE sestaví výhradně tchajvanský výrobce Wistron, a to v továrně nacházející se v Bengaluru, Indii. Apple si od druhé generace iPhonu SE slibuje dominanci na trhu, a to především v kategorii střední třídy. Jedná se samozřejmě pouze o spekulace, nelze tedy s okamžitou platností prohlásit, že se jedná o finální specifikace.

Vzhledem k tomu, že společnost Apple nedávno zavedla podporu pro bezdrátové nabíjení (iPhone X a iPhone 8), je více než pravděpodobné, že se této technologie dočká i nový model iPhone SE. Tato technologie není tak mimořádná, o čemž mimo jiné vypovídá bezdrátová nabíjecí stanice AirPower, která bude dostupná začátkem tohoto roku.

V průběhu existence malého čtyřpalcového modelu Apple neprovedl žádné jeho osvěžení, respektive ano – dočkali jsme se pouze zdvojnásobené kapacity vnitřní paměti na 64 a 128 GB. Co se týká dalších produktů, americká společnost sídlící v Cupertinu by měla v tomto roce představit nový 5,8palcový iPhone X a 6,5palcový iPhone X Plus.

Vedle těchto dvou telefonů s OLED panely, Apple představí také 6,1palcový iPhone s LCD displejem, který se zaměří na „chudší“ trhy. Počáteční cena tohoto modelu se odhaduje na 649 nebo 749 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 13 629 Kč bez DPH.

Podle analytika společnosti KGI Securities, Minga-Chi Kua, budou všechny tyto tři iPhony vybaveny novými kamerami TrueDepth, které zazdily tlačítko Home a TouchID.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat