iPhone X 2019 se dočká zmenšeného výřezu

iPhone X 2019 se dočká zmenšeného výřezu
2018-01-18T13:59:53+02:00
• 18. 1. 2018

Podle zahraničního zpravodajského serveru ETNews se v následujícím roce dočkáme iPhonu X s daleko menším „ostrůvkem“. Apple však bude muset zapojit spoustu inženýrů a být velmi efektivní, času je totiž relativně málo. Zajímavé je, že se na internetu neobjevují spekulace o letošním iPhonu X, nýbrž o modelu X 3. generace. ETNews ve své zprávě prohlásilo, že již nyní má podrobnější informace o takzvaném ostrůvku iPhonu X 3. generace.

Abych vše uvedl na pravou míru. Aktuálně je řeč o čelní kameře a technologii Face ID, která je umístěna právě ve výřezu displeje. iPhone X 2019 by tak mohl s největší pravděpodobností přijít se zmenšenou verzí snímače TrueDepth.

iPhone X 2019 plný novinek

Loňský iPhone X se již na první pohled od své konkurence liší, horním výřezem na displeji. Výrazný ostrůvek v sobě má však ukrytých hned několik senzorů zajišťující například Face ID. Apple tvrdí, že se jedná o vůbec nejlepší a nejhezčí kousek, který kdy vytvořil. Bylo tedy jasné, že se mnohým zákazníkům líbit nebude, a to právě kvůli onomu výřezu.

Technologie, které nám cupertinská společnost v loňském roce představila, by měly dozrát výrazného zmenšení. ETNews dokonce hovoří o možném spojení do jednoho modulu. Pokud by k tomuto kroku opravdu došlo, dočkali bychom se nejen zmenšeného horního výřezu, ale také o pár procent větší plochy displeje.

Apple díky TrueDepth, respektive Face ID, zastínil „zastaralou“ technologii v podobě Touch ID. Firma svému „ostrůvku“ natolik věří, že jej bude implementovat i do dalších zařízení – pravděpodobně do nového iPadu Pro a iPhonu SE 2.

Nicméně, zpravodajský server ETNews své prohlášení zakládají na zdrojích z průmyslu. V listopadu loňského roku analytik Ming-Chi Kuo prohlásil, že Face ID bude k dispozici ve své druhé generaci u následujících zařízeních – 5,8palcového iPhonu X, většího 6,5palcového iPhonu X Plus a nového 6,1palcového iPhonu soustředícího se na střední třídu. V tomto roce se mimo jiné dočkáme také alespoň jednoho nového modelu iPadu Pro s Face ID, což také potvrdila agentura Bloomberg News.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat