iOS 12 má být ve znamení optimalizace systému

iOS 12 má být ve znamení optimalizace systému
2018-01-30T19:41:44+02:00
• 30. 1. 2018

Pokud sledujete a nebo používáte nějaký operační systém od Applu, mohli jste si všimnout, že v poslední době není tak vyladěný jako dříve. Na macOS se objevilo několik kritických chyb a ani systém iOS ve verzi 11 není dokonalý. Proto se dle zákulisních informací chce Apple v nadcházející verzi zaměřit více na optimalizaci a odladění systému.

Na začátku ledna mělo údajně dojít ke schůzce zaměstnanců s Craigem Federighi, který je zodpovědný za vývoj iOS a macOS. Na této schůzce se rozhodlo, že některé připravované funkce iOS 12 budou odloženy do další verze. Konkrétně dojde k odložení předělání domovské obrazovky, inovace CarPlay, aplikace Mail a vylepšení editace fotografií. Na tyto novinky si tak bohužel musíme nechat zajít chuť.


Dočkáme se konečně tmavého režimu?

U iOS 12 se má tedy výrobce zaměřit na vylepšení výkonu a optimalizaci celého systému. To by mělo předejít závažným chybám a také odkladu mnoha funkcí. V iOS 11 totiž došlo k odložení například Apple Pay Cash, který dorazil až s iOS 11.2. Přitom se měla tato funkce nacházet již v prvotním vydání iOS 11. Přesto dvanáctá verze nabídne pár novinek jako třeba vylepšenou rodičovskou správu a FaceTime.

Nakonec se prý pro letošní verze stále chystá sblížení systémů iOS a macOS. Zde má dojít pravděpodobně k možnosti spouštět jednu aplikaci na obou systémech. Půjde tedy o obdobu Universal Windows App. K představení iOS 12 dojde v červnu, přičemž finální verzi můžete očekávat na podzim.

Zdroje: 9to5mac.com, bloomberg.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat