Chronicle: Alphabet představil novou firmu zaměřenou na počítačovou bezpečnost

Chronicle: Alphabet představil novou firmu zaměřenou na počítačovou bezpečnost
2018-01-29T11:59:36+02:00
• 29. 1. 2018

Mateřská společnost Googlu pod názvem Alphabet tento týden představila novou firmu zaměřenou na počítačovou bezpečnost.

Chronicle je nezávislá firma změřená na pomoc organizacím předcházet počítačovým útokům, která byla nyní vůbec poprvé veřejně oznámena. Společnost je de facto rozdělena na dva samostatné segmenty, podnik nabízející platformu pro zpravodajství a analýzu počítačové bezpečnosti, jako VirusTotal, a malwarovou zpravodajskou službu získanou společností Google v roce 2012.

Svět byl velmi rozbouřen údajným vlivem Ruska, a to ve volbách USA v roce 2016. Kybernetická bezpečnost však není jen otázkou jedné věci, zajímá se totiž o další záležitosti – útoky, hackery samotné, poruchy a úniky, které mají ve výsledku dopad na miliardy lidí po celém světě. Pokud nám nevěříte, můžete se o tomto faktu samozřejmě sami přesvědčit, a to díky seznamu nejhorších hacků loňského roku.

„Řešení problému není jen otázkou času a důvěry, že úspěšně dojdeme až nakonec. Musíme začít znovu a podívat se na problém z dalších úhlů pohledů“ prohlásil Astro Teller.

Chronicle a její hlavní cíle

Oficiálně založený projekt, jako projekt X v roce 2016, mají na svědomí Stephen Gillett, Mike Wiacek a Shapor Naghibzadeh, což jsou mimo jiné bývalí členové bezpečnostního týmu společnosti Google, a Bernardo Quintero, tvůrce společnosti VirusTotal. Nově založená firma se snaží předpovědět a odvrátit počítačové útok ještě předtím, než k nim vůbec dojde.

Hlavní myšlenkou Chronicle, jak popisuje Gillet, je odstranit díry podniku a zvýšit jejich bezpečnost na nejvyšší možný stupeň. Chronicle má za úkol pomáhat klientům při vyhledávání, získávání informací a analýze běhu v minutách, nikoliv v hodinách nebo dnech.

Firma tak slibuje, že díky její možností může klient ušetřit velké peníze a navíc zmírnit škody, pokud bude útok odhalen s patřičným předstihem.

Zdroj: geek.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat