Apple investuje 820 milionů dolarů do společnosti LG Innotek

Apple investuje 820 milionů dolarů do společnosti LG Innotek
2018-01-11T06:59:48+02:00
• 11. 1. 2018

Společnost Apple plánuje velmi důležitou investici týkající se LG Innotek, díky čemuž dojde k zajištění objemné dodávky snímacích 3D modulů, a to pro modely nové generace iPhonu a iPadu. Těchto nových modelů bychom se měli dočkat v letošním roce, což mimo jiné uvedl také zahraniční webový zpravodaj The Investor.

Podle zveřejněných informací se cupertinská společnost rozhodla investovat nemalou částku v podobě 820,9 mil. amerických dolarů. S touto sumou LG Innotek naloží následovně – peníze použije na vybudování dalších 3D snímačů a kamerových modulů pro mobilní zařízení, kterých se pravděpodobně dočkáme v letošním roce.

3D senzorové moduly sestavené firmou LG Innotek, včetně reflektoru a bodového projektoru, jsou klíčovým prvkem nového kamerového systému TrueDepth pro iPhone X, díky kterému může uživatel využívat funkce jako je Face ID či Animoji.

Apple aneb poučení z vlastních chyb

Tato investice dává opravdu smysl, jelikož Apple plánuje představit nový iPhone X, respektive jeho větší variantu v podobě iPhone X Plus. Navíc bychom se s největší pravděpodobností měli dočkat dalšího iPhonu s technologií Face ID, a to na konci roku. Tuto informaci mimo jiné potvrdil také analytik společnosti KGI Securities, Ming-Chi Kuo.

Letos dorazí iPhone SE druhé generace

V tomto roce můžeme navíc očekávat příchod vůbec prvního iPadu Pro, který bude novou technologií Face ID vybaven. S touto zprávou naopak přišel analytik Mark Gurman ze serveru Bloomberg News.

Díky této investici se Apple vyhne dočasným problémům v oblasti dodavatelského řetězce. Problém s dodáním měla firma již koncem loňského roku, čímž se nakonec dostupnost nového iPhonu X musela omezit.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat