Samsung má dodat Applu 200 miliónů OLED panelů

Samsung má dodat Applu 200 miliónů OLED panelů
2017-12-22T17:33:56+02:00
• 22. 12. 2017

Společnost Samsung je známá nejen svými mobilními telefony, ale také vynikajícími OLED panely. A není divu, že každým rokem prohlašujeme, že „aktuální vlajková loď disponuje nejlepším displejem na trhu“. Displeje jihokorejského výrobce používá například i jeho největší konkurent Apple. A právě této spolupráce se budeme nyní věnovat. 

Málokdo ví, že společnost Samsung dodává své OLED panely také pro (r)evoluční vlajkovou loď iPhone X. OLED displeje v podání jihokorejského výrobce jsou stále nejlepší na trhu, čehož si je vědom i samotný Apple. Proto se je rozhodl implementovat do svého nového iPhonu, který letos oslavil své 10. narozeniny.

Samsung bude dodavatelem i v roce 2018

Na základě dobře odvedené práce se americký gigant rozhodl pro spolupráci i v nadcházejícím roce 2018. Z tohoto důvodu nyní musí Samsung Applu dodat 180 až 200 milionů svých flexibilních OLED panelů, což mimo jiné prohlásily i různé průmyslové zdroje.

Objednávka je pro následující rok asi čtyřikrát větší, neboť v tomto roce Samsung dodal pouze 50 milionů displejů. Vzhledem k tomu, že každý panel je oceněn zhruba na 110 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 2 310 Kč, můžeme předpokládat, že Samsung dosáhne neuvěřitelných výnosů – až 22 miliard amerických dolarů. A to pouze za dodání OLED panelů.

Prozatím se pro jihokorejského výrobce vše vyvíjí slibně. Spolupráce však pravděpodobně nebude dlouhotrvající. Před několika měsíci jsme vás informovali o nové dohodě mezi Applem a LG. Obě společnosti se rozhodly spojit své síly pro vývoj flexibilního OLED panelu, kterého bychom se mohli dočkat až v roce 2020. Ovšem i přesto bude Samsung na Applu do jisté míry vydělávat, do iPhonů dodává totiž hned několik dalších důležitých komponentů.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat