OnePlus 5 dostává aktualizaci na Android Oreo

OnePlus 5 dostává aktualizaci na Android Oreo
2017-12-25T15:56:09+02:00
• 25. 12. 2017
2

Po měsíci testování open beta Androidu 8 na OnePlus 5 přichází stabilní varianta. Nová verze nese názve Oxygen OS 5.0 a kromě Androidu 8 skrývá další přidané funkce od společnosti OnePlus.

Bohužel bez projektu Treble

OnePlus sice naslouchá své komunitě, ale není tomu tak vždy. Nyní však udělala přesně opačný krok, než chce komunita. OnePlus se rozhodl odejmout balíček Treble z aktualizace na Android 8. Tím pádem současné majitele telefonů OnePlus 3/3T/5/5T upozadil a nedává jim naději, že tak budou mít více aktualizací systému Android. Projekt Treble má zaručit výrobcům telefonů jednodušší a rychlejší aktualizaci systému, avšak v podmínkách je uvedeno, že tuto funkci musí mít každý telefon, který má rovnou z továrny Android 8. Ty se starším systémem tuto novinku mít nemusí.

V nové verzi Oxygen OS 5.0 aka Android 8 přináší vylepšení kamery, optimalizaci launhceru, přidání lokalizace fotografií v galerii, menší doplňky v kalkulačce a v hodinách. Největší změny jsou však v samotném systému, kde jsou přidány Parallel Apps, Quick Settings jsou pozměněny po vzoru čistého Androidu 8, nižší spotřeba při spořiči baterie, vylepšení WiFi, vylepšení v oblasti obrazovky apod. S oficiální verzí přichází i bezpečností záplata z prosince 2017. Ti, co však testují Android 8 a mají Open Beta 2, tak stále mají bezpečnostní balíček z listopadu.

Brzo bude i Face Unlock

CEO OnePlus Carl Pei na Štědrý den nadělil majitelům telefonů OnePlus informaci, že brzy přijde i Face Unlock do jejich zařízení. Jde o zatím nejrychlejší odemykání telefonu pomocí přední kamery na světě.

Zdroj: m.androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 25. 12. 2017, 18:53

Treble nemá mít ani S8/8+ a Note 8

Důvod proč OnePlus nechce na jejich stávajících telefonech podporovat Prohect Treble je údajně ten, že je možnost bricknutí telefonu při aktualizaci a OnePlus to nechce riskovat

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat