AmazonTube jako konkurence pro YouTube?

AmazonTube jako konkurence pro YouTube?
2017-12-21T07:45:27+02:00
• 21. 12. 2017
1

Společnost Amazon se teprve nedávno přímo otevřela českému trhu skrze německou pobočku a dokonce jsme se dočkali i hudební služby. Čeští zájemci si navíc mohou pořídit i zařízení Echo, což je ve své podstatě chytrý reproduktor. Dá se tedy očekávat, že i další služby se v dohledné době otevřou našemu trhu. Nyní se ale spekuluje o vzniku konkurence pro YouTube, což by mohlo zapříčinit globální konkurenční válku.

Nedávno YouTube oznámil, že jeho služba nebude dostupná pro zařízení Echo Show od Amazonu a začátkem roku potká stejný osud i Amazon Fire TV (viz obrázek výše). Rozhodně se jedná o velké mínus pro uživatele, jelikož přijdou o největší video platformu na zařízeních od Amazonu.

Záhy se objevila informace, že si Amazon nechal registrovat u amerického úřadu obchodní značky, přičemž jedna z nich je AmazonTube. V popisu se píše, že bude náležet službě poskytující předem nahraný zvukový, vizuální a audiovizuální obsah. Z toho se dá vyvodit, že by se mohlo jednat o konkurenci pro YouTube.

Amazon dokonce vlastní doménu AmazonTube.com, ale byl zjištěno, že si ji společnost registrovala už v roce 1998. Není tedy jisté, že současná registrace ochranné známky má spojitost přímo s jednáním YouTube. Třeba jde jen o souhru náhod, případně Amazon plánuje něco odlišného. Musíme si tedy počkat, jakým směrem se bude ubírat současné dění mezi oběma společnostmi a jestli se dočkáme konkurenta pro YouTube.

Zdroje: engadget.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Lazarus Long

21. 12. 2017, 9:28

Panebože, kéž by!

Monopol Youtube dávno přesáhl nebezpečnou hranici. Sice mě moc netěší že by to byla další podobná megakorporace jako Google, ale co už, stále lepší alespoň 2 kohouti, než jen jeden jak je tomu dnes.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat