Na trh přichází Honor WaterPlay, výkonný tablet za přijatelnou cenu

Na trh přichází Honor WaterPlay, výkonný tablet za přijatelnou cenu
2017-10-16T07:15:16+02:00
• 16. 10. 2017
3

Vedle značky Honor 7X, podřadná značka Huawei Honor se dočkala dalšího nového modelu, a to Honoru WaterPlay. Tento nový tablet s operačním systémem Android nabízí odolnost vůči vodě, což je mimo jiné jeden z klíčových prodejních bodů. Cena tabletu je opravdu atraktivní, neboť jej Honor ocenil na 303 dolarů, což je v přepočtu asi 6 700 korun.

Honor WaterPlay: vodotěsnost

Najít kvalitní tablet se systémem Android, který nabízí slušné specifikace za poměrně nízkou cenu, může být v dnešní době trochu náročnější. Stav tabletů s Androidem aktuálně není vůbec dobrý – kvalitní zařízení seženete od 10 000 Kč a výše. Nový Honor WaterPlay však tento problém do jisté míry řeší. Pokud hledáte tablet, který je vodotěsný (certifikace IP67), může se pro vás WaterPlay stát zajímavým řešením.

Mezi další vlastnosti Honoru patří samozřejmě také velký 10,1palcový displej s rozlišením QXGA, což v praxi znamená 1920 x 1200 pixelů. Dále oceníte jeden z nejnovějších operačních systémů, a to Android ve verzi 7.0 Nougat s nadstavbou EMUI 5.1. Srdcem tabletu je pak procesor Kirin 659, jenž je například také v Honoru 7X. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se stará operační paměť s kapacitou 3 GB / 4GB. Vnitřní úložiště pak činí 32 GB / 64 GB.

Jak jste jistě poznali, existují dvě varianty tabletu. Buď si zakoupíte WaterPlay s operační pamětí 3 GB a vnitřní kapacitou 32 GB, anebo 4 GB a 64 GB. Samozřejmě se zde nachází také podpora microSD karet s možností rozšíření až o dalších 256 GB.

Na zadní straně zařízení se nachází 8megapixelová kamera, na druhé straně pak nespecifikovaná přední kamera. Dalším zajímavým přírůstkem je podpora zvuku Harman Kardon, který má uživatelům zaručit lepší požitek z poslechu. Společnost Honor se neinspirovala u své konkurence a nechala zde 3,5 mm jack konektor.

Dokonce je tablet vybaven i čtečkou otisků prstů, jenž se nachází v hlavním domovském tlačítku. Funkce typu Wi-Fi, Bluetooth, GPS a port USB typu C jsou samozřejmostí. Honor WaterPlay také přichází ve variantě 4G LTE. Oba modely disponují kapacitou baterie o velikosti 6660 mAh a rychlým nabíjením.

Honor WaterPlay: cena a dostupnost

Cenovka Honoru WaterPlay startuje na 303 dolarech, kdy za tuto cenu získáte základní model s 3GB RAM a 32 GB vnitřním úložištěm. Druhý model je pak o něco zajímavější, neboť disponuje 4G LTE, 4 GB RAM a 64 GB vnitřní úložiště. Výkonnější tablet je pak k dostání za 410 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 9 000 Kč. Prodej je datován na 24. října v Číně.

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Matěj Vondráček

16. 10. 2017, 8:54

Procesor Kirin 6659 je z budoucnosti? ;-)

Ivo Vlasák

16. 10. 2017, 8:27

Proč píšete, že Huawei Honor je podřadná značka_ Z vašeho článku vyplývá, že tomu v žádném případě není.

Zdeněk Koutský

VIP 16. 10. 2017, 8:29

Bylo to myšlené tak, že hlavním tahounem je právě Huawei, nikoliv Honor. Z našeho pohledu tomu tak samozřejmě není, ovšem faktem je, že Honor je pouze druhá značka Huawei

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat