HP Pro X3 nabídne Snapdragon 820 a cenu startující na 14 000 Kč

HP Pro X3 nabídne Snapdragon 820 a cenu startující na 14 000 Kč
2017-10-16T07:49:08+02:00
• 16. 10. 2017

Společnost HP v loňském roce představila zařízení pod názvem Elite X3. Jednalo se tehdy o její vlakovou loď s operačním systémem Windows 10. Na začátku letošního roku jsme byli svědky několika informací, že stejnojmenná firma připravuje zcela nový kousek. Vše ale bohužel ztroskotalo na nezájmu Microsoftu. Společnost HP se tak rozhodla, že Windows Phone nahradí Androidem.

Zdá se však, že se nebude jednat o nástupce, nýbrž o Elite X3 z loňského roku s tím rozdílem, že jej bude pohánět operační systém Android. Nyní se na internetu objevily podrobnosti o specifikacích.

Elite X3 byl v loňském roce vybaven procesorem Snapdragon 820, 4 GB RAM a 64 GB vnitřní pamětí. Tyto specifikace jsou pro Android a Windows Phone více než dostačující. To je také hlavní důvod, proč se výrobce rozhodl svůj hardware neaktualizovat.

HP Pro X3: podrobnější specifikace

HP Pro X3, takto je nový model označován, bude disponovat procesorem Snapdragon 820, operační pamětí s kapacitou 3 GB a vnitřní pamětí o velikosti 32 GB. Prozatím neznáme podrobnější specifikace, ale pokud se HP bude inspirovat u Elite X3, můžeme očekávat 5,96palcový displej s rozlišením 1440 x 2560.

Vnitřní kapacita úložiště na první pohled nezaujme, ovšem neklesejte na mysli. Model Pro X3 bude pravděpodobně disponovat hybridním slotem pro SIM a druhým slotem pro microSD karty s možností rozšíření až o 256 GB. Hlavní fotoaparát bude vybaven 16megapixelovým čipem s f /2.2, pro selfies fotografie pak bude připravena přední kamerka s 8megapixelovým senzorem.

K dispozici bude mimo jiné také „zastaralý“ 3,5 mm jack konektor, vylepšení zvuku Bang a Olufsen, stereofonní reproduktory, snímač otisků prstů, scanner pro iris a port USB typu 3.0. Telefon na trh dorazí s baterií o kapacitě 4150 mAh, certifikací IP67 zaručující voděodolnost a certifikací MIL-STD 810G.

Cena telefonu by měla činit asi 650 dolarů, což je v přepočtu asi 14 000 Kč. S touto informací přišel maloobchodník Roland Quandt. Mimochodem, jedná se o mnohem nižší cenu než u Elite X, který startoval na 829 Eur.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat