Facebook údajně testuje rozpoznávání obličeje pro obnovení účtu

Facebook údajně testuje rozpoznávání obličeje pro obnovení účtu
2017-10-03T07:15:56+02:00
• 3. 10. 2017

Velké pozornosti se v poslední době dostává lidské obličejové části. Dobrým příkladem toho je například nový iPhone X, jenž disponuje zcela novou technologií Face ID, anebo také velmi očekávaná autentizace aplikace Android Pay pro věrnostní programy. Dokonce této technologie mohou brzy využít i letiště, díky čemuž budou moci zefektivnit nástup na palubu a bezpečnostní linky, a to i přesto, že nad implementací stále existují určité obavy o soukromí.

Facebook (ne)riskuje a testuje

Ovšem i přes tyto obavy se největší sociální síť světa rozhodla zahájit testování „funkce rozpoznávání obličeje, který by pomohla zabezpečit uživatelské účty, jak prohlásil na Twitteru server TheNextWeb, respektive Matt Navarra.

Podle kolegů ze zahraničního serveru TechCrunch je tato funkce testována tak, aby se uživatelé mohli vrátit zpět do účtů, ze kterých byli zablokováni. Stránka rovněž uvádí, že výzkumník sociálních médií zveřejnil tzv. screen společnosti Navarra. Pokud je tato funkce spolehlivá a není snadno prolomitelná hackery, mohla by se velmi rychle rozšířit mezi širokou veřejnost.

Prozatím neexistují žádné další podrobnosti o technologii nebo její implementaci (mobilní telefon? laptop? speciální hardware?). Dokonce neznáme ani žádné časové období implementace. Zahraniční server se však dostal přímo k Facebooku, aby se k této záležitosti členové vyjádřili. Jakmile zjistíme více, budeme vás o tom prostřednictvím článku informovat.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat