Apple odkoupil společnost Regaind pro rozpoznávání obsahu v rámci fotografií

Apple odkoupil společnost Regaind pro rozpoznávání obsahu v rámci fotografií
2017-10-02T17:00:10+02:00
• 2. 10. 2017

Americká společnost sídlící v Cupertinu získala firmu Regaind, což je francouzský startup zbývající se používání API pro rozpoznávání obsahu v rámci fotografií. S touto informací přišel zahraniční server TechCrunch. Apple navíc vydala oficiální potvrzení.

„Společnost Apple nakupuje čas od času firmy menších technologií a obecně o nich nehovoříme, a to ani o našich cílech a plánech.“

Regaind je o krok dále než Apple

Apple již na svých fotografiích přináší funkce pro hledání předmětů, jako jsou psi a západy slunce. Funkce Apple Memories navíc inteligentně vytváří kolekce fotografií založených na kontextu. Nicméně, společnost TC upozorňuje, že Regaind poskytuje technologie, které v současné době nejsou v iOS používány:

„Regaind jde ještě o krok dále a může vám říct technické a estetické hodnoty vašich fotek. Například, pokud fotografujete spoustu obrázků v režimu burst, Regaind automaticky najde nejlepší snímek a použije ho jako hlavní obrázek v knihovně fotografií. Regaind také dokáže skrýt duplikáty.“

Je zajímavé, že Regaind také analyzuje vaši tvář, aby zjistil, jakého jste pohlaví, kolik je vám let a jakými emocemi procházíte. Není jasné, jestli má Apple dostatek času na to, aby využil Regaind pro iOS 11. Apple však může kombinovat technologii Regaind s novým senzorem Face ID v iPhonu X, například pro posílení výrazů animoji v obličeji. A jsme si jisti, že toho přijde více.

Apple má řadu dalších strojů pro učení a tzv. obličejových firem, které v minulosti získala, včetně Emotient, Perceptio a Turi.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat