Uniklá finální verze iOS 11 potvrzuje FaceID, 4K 60fps a další novinky nového iPhone 8

Uniklá finální verze iOS 11 potvrzuje FaceID, 4K 60fps a další novinky nového iPhone 8
2017-09-09T11:09:20+02:00
• 9. 9. 2017
2

O novém iPhonu 8 toho víme již poměrně mnoho. Jeho nový bezrámečkový design nám již zhruba před měsícem potvrdil uniklý firmware iOS 11 pro HomePod. Nyní se na světlo světa dostala verze iOS 11 GM (Golden Master), což je v podstatě finální vydání. Právě z ní se nyní dovídáme mnoho nových informací o iPhonu 8.

Uniklý firmware v první řadě potvrzuje přítomnost technologie Face ID, která nahradí senzor otisků prstů Touch ID. Face ID nasnímá váš obličej, který pak bude sloužit právě pro odemykání a další autorizaci uživatele například při platbách. Unikl také snímek z nastavování funkce Face ID, který vám radí, jak otáčet obličej při prvotním snímáním:

Odkaz na animaci

Další velkou novinku bude nahrávání videa v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. iPhone 8 tak bude prvním telefonem, který toto zvládne. K dispozici bude také možnost nahrávat v těchto nastaveních:

  • 1080p HD 240 fps
  • 4K 24 fps
  • 4K 60 fps

Displej nového iPhonu bude používat OLED technologii a z iPadů převezme také funkci True Tone Display. Ta se stará nastavení o vyvážení bílé displeje v závislosti na okolním prostředí. O přítomnosti technologie ProMotion (120 Hz) není ve firmware žádná zmínka. V systému byla také nalezena řada obrázků ukazující již známý design:

Dozvěděli jsme se také, jak bude vyřešen status bar. V levé části vedle výřezu bude umístěn čas, v pravé potom signál, wifi a baterie.

Jelikož domácí tlačítko bude definitivně odstraněno, tak některé jeho funkce převezme zamykací tlačítko na boku. To se v systému přejmenovalo na „side button“, tedy boční tlačítko. Kromě zamykání na jedno stisknutí bude sloužit při dvojím stisknutí k vyvolání Apple Pay a při podržení pak k aktivaci Siri. Místo softwarového domácího tlačítka bude vespod displeje umístěná čára. Ta poslouží pravděpodobně k ovládání gesty. Přesná gesta ale zatím neznáme.

Zcela novou funkcí budou také animované emoji, které dostanou název „animoji“. Tyto emotikony pak budou na základě vašeho obličeje dělat různé výrazy.

Aby toho nebylo málo, další novinkou bude vylepšený Portrét mód. Funkce s názvem „Portrait Lighting“ se má starat o různé světelné nasvícení pomocí blesku. K dispozici jsou tyto nastavení: Contour Light, Natural Light, Stage Light, Stage Light Mono a Studio Light. Jak přesně bude tato funkce fungovat známé není.

Nakonec nové jsou také tapety:

Nový iPhone 8 bude představen již v úterý 12. září a nyní nás již prakticky nemá co překvapit.

Zdroje: 9to5mac.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

To je celkem dobrý rozhodnutí než mít čtečku otisků na zádech tak ji radši nemít vůbec tady by si Samsung měl vzít příklad.

Ota Navrátil

9. 9. 2017, 14:52

Lepší je jí mít na boku (Sony). Jenže díky patentu Apple to nemůžou na území US používat.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat