Pomozte vozíčkářům díky vylepšování Google Maps

Pomozte vozíčkářům díky vylepšování Google Maps
2017-09-09T09:30:03+02:00
• 9. 9. 2017

Google rozeslal Místním průvodcům e-mail s výzvou k doplňování míst v Mapách o informace, které pomohou vozíčkářům a hůře se pohybujícím osobám v orientování se v prostoru, kam se dostanou bez větších obtíží.

Za dva týdny máme hotovo

Dle Google stačí pouze dva týdny k tomu, abychom získali veškeré potřebné informace. Stačí, aby každý místní průvodce odpověděl na tři otázky denně ohledně místa či spíše vyplnil u místa přesně to, co je potřeba ke zjištění dostupnosti a schůdnosti všech lokalit. Kdyby všichni každý den vyplnili údaje o třech lokacích každý den, za zmíněné dva týdny by to činilo na dvě miliardy vyplněných míst. Pokud si e-mail čte Místní průvodce na desktopu, tak takovou úpravu bohužel provádět nemůže, jelikož je přístupné pouze v aplikaci Google Maps na Androidu a iOS.

Důležitější však je pro Google kliknout si tlačítko Your contribution (Vaše příspěvky) a vyzkoušet beta funkci Uncover missing info (Odkrýt/Doplnit chybějící údaje) a zde si kliknout pouze na položky, kde chybí podrobné informace o možnosti přístupu pro handicapované osoby. Následně již stačí jen odklikat, zda je zde například výtah pro vozíčkáře, nebo speciální sedačky, nebo jen speciálně upravený vstup. Poskytnuté informace pomohou kromě vozíčkářům i například maminkám s kočárky.

Pokud si chcete být jisti, že zmíněnou beta funkci uvidíte, je lepší stát se beta testerem v Google Mapách pro Android.

Odkaz na animaci

Zdroje: , , localguidesconnect.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat