Coolpad Splatter – levný základ s Alexou od Amazonu

Coolpad Splatter – levný základ s Alexou od Amazonu
2017-09-08T19:00:33+02:00
• 8. 9. 2017

Uspokojit poptávku po levných a méně vybavených telefonech se rozhodla společnost Coolpad. Ta právě za pomoci obchodu Amazon začala prodávat model Splatter. Už na první pohled jde o základní zařízení zaměřené na nenáročné uživatele, čemuž také přizpůsobili konečnou prodejní cenu. Příjemným oživením je přítomnost hlasové asistenty Alexa od Amazonu, kterou čínský výrobce nerozebírá nijak do hloubky.

V přední části zaujímá místo 5,5palcový IPS displej s HD rozlišením, pod nímž běží osmijádrový procesor Snapdragon 435 od Qualcommu taktovaný na frekvenci 1,4 GHz a 2GB operační paměť RAM. V základu je k využití 16GB úložiště podporující paměťové microSD karty. Zatímco vpředu čeká 5megapixelová kamerka, tak zadní část si vysloužila 8megapixelový fotoaparát s přisvětlovací LED diodou.

Při životě jej bude udržovat baterie s kapacitou 2 500 mAh. Softwarovou stránku obstarává systém Android ve verzi 7.0 Nougat. Mezi ostatními specifikacemi také narazíte na podporu sítí 4. generace, funkce GPS, A-GPS, Bluetooth 4.2 nebo WiFi 802.11 b/g/n. Prodejní cena přes Amazon startuje u hranice 139,99 dolarů, což po přepočtu je 3 061 Kč bez daně.

Zdroj: coolpad.us

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat