Samsung chystá nové hybridní hodinky

Samsung chystá nové hybridní hodinky
2017-08-15T07:45:43+02:00
• 15. 8. 2017

Samsung na začátku srpna potvrdil, že chystá nové nositelné zařízení, které nebude plnohodnotnými hodinkami. Jde o další zařízení po modelech Gear Fit 2 a Gear S3. Hodinky nebo náramek budou určeny hlavně pro sledování sportovní aktivity. Dle slov Samsungu by měly zaručit svému uživateli „maximální pohodlí díky malé konstrukci spolu s vyměnitelnými pásky, aby hodinky mohly být personalizovatelné.“

Samsung Gear Sport

Multifunkčnost zaručena

Díky vládní agentuře Federal Communications Commission jsme se dozvěděli pár nových informací o připravovaných chytrých hodinkách. Ponesou název Gear Sport a budou plnit hlavně funkci sportovního náramku, jenže budou ve tvaru hodinek. Pravděpodobně hodinky nabídnou Bluetooth připojení spolu s Wi-Fi. Dle uniklého obrázku nebude chybět ani měřič tepové frekvence. Pokud se doopravdy bude jednat o kombinaci sportovního náramku a hodinek, bude Gear Sport ve speciální aplikaci od Samsungu ukazovat již typické hodnoty, jako jsou nachozené kilometry, spálené kalorie, počet kroků a jejich statistiky, srdeční tep a spoustu dalšího. Zda budou mít GPS, není zřejmé.

Jelikož na pravděpodobném snímku připravovaných hodinek není znázorněna žádná připojovací dobíjecí plocha, může být Gear Sport nabíjen standardní knoflíkovou hodinkovou baterií, jako je například CR 2032. A jelikož hodinky mají být tenké, můžeme vyloučit přítomnost nabíjecího USB portu. Pokud by byly doopravdy nabíjeny pomocí knoflíkových baterií, můžeme očekávat výdrž klidně kolem jednoho roku. Vždy bude záležet na množství používaných funkcí. Taktéž záleží na typu displeje. Pokud vše půjde rychle, mohly by být představeny již začátkem příštího měsíce na berlínském festivalu IFA 2017. Cena ani jakýkoli náznak, kdy půjdou do prodeje, nebyl specifikován.

Zdroje: phonearena.com, phonearena.com, phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat