Rozpoznání obličeje u iPhonu 8 má být bleskurychlé

Rozpoznání obličeje u iPhonu 8 má být bleskurychlé
2017-08-22T09:10:37+02:00
• 22. 8. 2017
1

Představení iPhonu 8 se blíží, a tak jsou tu každým dnem další nové informace. Původní spekulace počítaly s integrací senzoru otisku prstu TouchID buď na záda, nebo do displeje. Tomu tak ale nakonec prý nebude a tento senzor bude zcela vynechán. Nahradit ho má pokročilé rozeznávání obličeje, které má být dokonce snad ještě rychlejší než právě TouchID.

O tom, že bude mít nový iPhone 8 infračervené senzory sloužící k odemykání na čelní straně, již asi není pochyb. Vždyť i v samotném firmware se píše o nové funkci s názvem FaceID. Nyní se k nám dostávají upřesňující informace z dalších zdrojů. Nová technologie má snímat celý obličej, nebude se tak jednat o obdobu čtečky duhovky. Konkrétně zdroj zmiňuje, že iPhone bude umět velmi pokročilé snímaní hloubky, kdy dojde k vyslání tisíce drobných infračervených bodů na obličej.

Takovéto snímání má prý trvat pouze v řádech miliontinách sekundy. Zároveň má také fungovat pod různým úhlem pohledu, nebude tak nutné mít telefon přímo před obličejem. Celý tento systém rozpoznávání obličeje má být tedy velmi spolehlivý a přesný, jelikož ho Apple údajně použije i k verifikaci při platbách. Jak to celé budu fungovat v praxi, se dozvíme již na začátku září, kdy bývají nové iPhony představeny.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Bleskurychlé rozpoznání má můj Nexus 6P, až mi z toho někdy mrazí!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat