Firmware HomePodu potvrzuje některé vlastnosti iPhonu 8 aktualizováno

Firmware HomePodu potvrzuje některé vlastnosti iPhonu 8 [aktualizováno]
2017-08-04T10:50:06+02:00
• 4. 8. 2017

Aktualizováno 4. 8.

Před týdnem se začal zkoumat firmware HomePodu, kde bylo nalezeno několik informací týkajících se nadcházejícího iPhonu. Za poslední týden bylo objeveno, že by nový model mohl podporovat funkci známou z Windows Phone a Android telefonů – dvojí poklepání k aktivování displeje. Jelikož iPhone 8 nebude mít domácí tlačítko na přední straně, bude se jednat o alternativu k probuzení mobilu.

Další novinky se mají týkat samotných foťáků. Měla by se objevit funkce SmartCamera, která by měla automaticky nastavit vlastnosti foťáku podle scény. Mnohem zajímavější novinka se pravděpodobně skrývá v možnostech natáčení. Dle náznaků se asi dočkáme možnosti natáčení videí ve 4K rozlišení při 60 snímcích za sekundu.

Aktualizováno 31. 7.

Většinou se objevují náznaky a úniky kolem nadcházejících produktů od zdrojů, které nejsou přímo spojeny s výrobcem. Nyní se ale o únik postaral sám Apple, když ponechal ve firmwaru HomePodu informace o nadcházejícím iPhonu. Kromě základního vyobrazení přední strany se potvrzuje jedna funkce.

Nový iPhone by měl obsahovat infračervený skener obličeje. Konkrétně se má jednat o Face ID. Díky použité technologii bude moci mobil skenovat obličej i v noci za minimálního světla – bude mít vlastní zdroj (infračervený). Pravděpodobně se bude Face ID používat i pro další možnosti než jen pro odemykání mobilu.

Bohužel firmware neobsahuje náznak toho, jestli bude čtečka v displeji nebo někde na mobilu.

Původní článek 25. 7.

Apple má letos na podzim představit rovnou tři iPhony a jedním z nich má být také iPhone 8. Ten přinese především zcela nový bezrámečkový design. Ačkoli vývoj tohoto telefonu doprovázelo pravděpodobně desítky různých prototypů, téměř s jistotou již lze dnes říct, že čtečka otisků prstů na zádech nebude. Nové informace z velmi důvěryhodného zdroje nám odhalují a potvrzují další informace.

Přesné rozměry a vzhled nového iPhonu 8 známe především díky výrobcům obalů. Ti již totiž mají k dispozici různé makety a na základě nich začínají vyrábět pouzdra. Displej má mít úhlopříčku 5,8 palců a bude se jednat o OLED panel. Rámeček kolem něj má mít pouze 4 mm. Pouze v horní části budou integrované senzory, kamerky a telefonní reproduktor.

 

Na spodní straně stále chybí 3,5mm jack a jako hlavní systémový konektor zůstane zachován, tedy Lighting. Stereo reproduktory zůstanou také zachovány. Zadní fotoaparát bude mít opět dvě čočky, senzory budou mít stále rozlišení 12 MPx. Budou ale umístěny vertikálně a mezi nimi bude blesk.

Velká nejasnost stále panuje ohledně čtečky otisky prstů. Určitě nebude umístěna na zádech. Pak se ale nabízí dvě možnosti integrace – buď přímo do displeje a nebo do tlačítka pro zapnutí na pravém boku. To je totiž větší než obvykle. Možná ale bude suplovat funkci home buttonu. Nakonec výrazně lepší má být výdrž baterie. Může za to integrace baterie ve tvaru písmene L.

 

Cena nového iPhonu 8 má začínat kolem 1100 dolarů. Jako základní varianta bude verze s úložištěm 128 GB, 32 GB verze má být vynechána stejně jako dnes u iPhonu 7 v barvě Jet Black. K představení má dojít v září, do prodeje ale půjde novinka asi později. Spekuluje se nejčastěji o listopadu.

Zdroje: forbes.com, forbes.com, engadget.com, gsmarena.com, pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat