Facebook oznámil novou sekci určenou pro video obsah

Facebook oznámil novou sekci určenou pro video obsah
2017-08-11T09:45:21+02:00
• 11. 8. 2017

Největší sociální síť na světě, Facebook, představuje prostor pro video obsah. Novinka bude prozatím k dispozici velmi malému vzorku uživatelů v USA. Vybraní partneři budou moci skrze tuto novou část nabízet svá videa a pořady osloveným uživatelům. Ti si navíc budou moci jednoduše vybírat ten video obsah, který je zajímá.

Facebook Watch, zdroj: Techcrunch.com

Na Facebooku jste si asi zvykli na to, že uživatelé mohou natáčet videa a jejich přátelé mohou video obsah živě komentovat. Společnost tuto možnost novinkou aktivně rozšiřuje a především začíná podporovat i ty stránky, které jsou přímo zaměřené na tvorbu videí. Tato videa mohou tvůrci sdílet a uživatelům se tak zobrazí na stránce s vybranými příspěvky.

Je na rozhodnutí vydavatele každého pořadu, zda jej bude přerušovat reklamními spoty, či nikoliv. Služba má předem jasné rozdělení příjmů z reklamy. Poskytovatel videa obdrží 55% z těchto příjmů, zbylých 45 % příjmů připadnou Facebooku.

Facebook Watch pro desktop, zdroj: Techcrunch.com

Partneři, kteří se s Facebookem dohodli na podmínkách mají nyní příležitost na této sociální síť vytvářet pořady, které mají potenciál oslovit více uživatelé než u tradiční televize. V případě zájmu bude uživatel upozorněn na vydání nového dílu či na novinky týkající se jeho oblíbeného pořadu. V současnosti Facebook spolupracuje zhruba s 15 vydavateli videí. Mezi vyvolené patří například MLB (oficiální stránka nejvyšší ligy baseballu v USA), NASA nebo National Geographic.

Zajímavou možností je prostor pro živé komentáře v průběhu pořadu. Například stránka MLB prozatím slíbila, že bude živě vysílat jedno utkání týdně. Pokud Facebook splní to, co oznámil, tak uživatelé budou reagovat na vývoj, popř. klást dotazy komentátorům. A právě komentátoři mohou v průběhu utkání na příspěvky uživatelů reagovat.

V současnosti se Facebook odklání od tradičního obsahu, který můžete vidět v televizi. Filmy v nové sekci hledat nemusíte. Mark Zuckerberg se ve svém vyjádření nicméně zmínil o tom, že vydavatelé nebudou omezováni. Třeba bychom se filmů mohli v budoucnu dočkat.

Největší konkurencí pro tento typ videí je zřejmě YouTube Red. Facebook má na své straně prozatím tu výhodu, že službu plánuje spustit na jakékoliv aplikaci – mobilní, webové rozhraní, oficiální aplikace pro chytré televizory. Potenciálně by tak v budoucnu mohla zasáhnout až přes miliardu uživatelů, které v současnosti na této sociální síti jsou. Bohužel prozatím nemáme informace, kdy se tato nová sekce dostane do ČR.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat