Nové hodinky od Fitbitu se ukazují na uniklých renderech aktualizováno

Nové hodinky od Fitbitu se ukazují na uniklých renderech [aktualizováno]
2017-08-11T08:31:22+02:00
• 11. 8. 2017

Aktualizováno 11. 8.

Fitbit má v přípravě nové chytré hodinky, což potvrdila i sama společnost před několika týdny. Nyní unikají tiskové rendery, díky kterým se mimo jiné dozvídáme i o nové funkci, jež by mohla zaujmout sportovce.

Kromě tradičního měření srdečního tepu by mohl spodní senzor také získávat informaci o okysličení krve. K tomuto bude používat optický senzor s využitím modré barvy. Kromě toho nabídnou hodinky i GPS, takže by se mohlo jednat o dobrého pomocníka při fitness aktivitách.

Také jsme se dozvěděli, že bude k dispozici SDK, díky čemuž budou moci vývojáři vytvářet aplikace pro tyto hodinky. Samotné představení bude až v druhé polovině tohoto roku, pravděpodobně někdy na podzim.

Původní článek 27. 7.

Společnost Fitbit výrazně posilněna po dvou důležitých akvizicích se tentokrát dostává do mírného zpoždění s novými hodinkami, které jsou slibovány několik dlouhých měsíců. Po koupi firem Pebble a Vector by kalifornský výrobce mohl nasadit již dnes vlastněné technologie od dřívějších konkurentů z branže. Nové informace přinesl zveřejněný rozhovor s generálním ředitelem Fitbitu v deníku Financial Times.

James Park prozradil, že společnost neodložila projekt kolem chytrých hodinek, ale akorát z neupřesněných důvodů jsou ve skluzu. Ten zapříčiní odložení oficiálního představení až na období během podzimu, tudíž v prodeji mohou být někdy koncem tohoto roku. Hodinky budou zaměřeny spíše na dlouhou výdrž baterie a špičkové funkce, jako je například podpora sítí 4. generace, půjdou zcela stranou.

Jistá je jejich voděodolnost nebo přítomnost biometrických senzorů, avšak neznámého typu. Místo LTE chtějí raději do hodinek zakomponovat co nejlepší GPS modul. Skalní fanoušky hodinek Pebble by jistě potěšil předinstalovaný systém z dřívějších zařízení, který měl dobře nakročeno mezi uživatele. Nicméně to Fitbit zatím neupřesnil. Velkou roli bude jistě hrát prodejní cena. Očekávání společnosti a konečných spotřebitelů se snad setká někde uprostřed.

Zdroje: neowin.net, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat