Co Apple představí na podzim?

Co Apple představí na podzim?
2017-08-26T08:45:41+02:00
• 26. 8. 2017
3

Léto je již u konce a blíží se podzim. Podzim je poslední roky již vcelku tradiční období vydávání nových produktů od Applu. Letos tomu s největší pravděpodobností nebude jinak. Co bude ale trochu jiné, je počet nových iPhonů. Místo dvou mají být na jedné tiskové konferenci představeny rovnou tři. A co dalšího můžeme očekávat?

Zcela jistě

Zcela určitě dojde k představení nových modelů telefonů iPhone. Jak se ale budou přesně jmenovat, s jistotou říci nemůžeme. Máme se dočkat nového iPhonu se zcela novým designem, který nám potvrdil již i samotný Apple jedním z úniků z firmware reproduktoru Homepod. Tento nový iPhone se pravděpodobně bude jmenovat iPhone 8, hovoří se ale i o názvech jako iPhone Pro nebo iPhone X.

Největší novinkou tohoto modelu tak bude displej roztažený přes téměř celou přední stranu. Pouze na horní straně má být výřez pro telefonní reproduktor, přední fotoaparát a také zcela nový infračervený snímač. Ten má sloužit především pro kompletní sken vašeho obličeje za účelem odemykání zařízení a placení přes Apple Pay. Senzor otisků prstů TouchID totiž nový iPhone 8 nemá dostat.

Na zádech nahradí hliník sklo, což umožní integraci bezdrátového nabíjení. K dispozici mají být tři barevné varianty, a to bílá, černá a „měděná“. Displej bude vyroben technologií OLED. Procesorem bude vlastní řešení v podobě Apple A11.


iPhone 7s, iPhone 8, iPhone 7s Plus

Krom iPhonu 8 se máme dočkat také iPhone 7s a 7s Plus. Tyto dva modely budou v podstatě identické s dnešními iPhony 7. Pouze na zadní straně nahradí hliník sklo za stejným účelem jako u iPhonu 8, tedy integraci bezdrátového nabíjení. Novinky dostanou pravděpodobně také rychlejší procesor Apple A11.

Velmi pravděpodobně ano

Jako velmi pravděpodobné se jeví představení nové generace Apple TV a Apple Watch s podporou LTE. Nová Apple TV má především dostat výkonnější hardware, díky čemuž bude schopna přehrávat 4K HDR videa. Zmínky o 4K Apple TV byly také nalezeny ve firmware přímo od Applu. Design zde pravděpodobně zůstane nezměněný, a proto jsme zatím neviděli žádný únik nové generace.

Stejný design mají mít i nové Apple Watch Series 3, ačkoli se budou možná jmenovat jen Apple Watch Series 2 LTE. Kromě podpory LTE připojení jsme totiž o dalších novinkách zatím mnoho neslyšeli.

Pravděpodobně ne

Aktualizace se téměř s jistotou nedočká tablet iPad. Ten se totiž již letos dočkal celkem tří nových modelů. Nejprve byl na jaře představen iPad 5. generace jako náhrada iPadu Air 2. V červnu na vývojářské konference WWDC pak byla představena dvojice iPadů Pro s úhlopříčkou 10,5″ a 12,9″. Recenzi na menší model si můžete přečíst zde.

Bezdrátová sluchátka AirPods byla představena již před rokem v září a do prodeje se dostala v prosinci. Výrobní kapacita byla ale malá, a tak čekací doba byla ještě před měsícem 6 týdnů. Apple letos pravděpodobně druhou generaci těchto sluchátek neuvede, což podporují i spekulace. Tedy ony žádné spekulace ohledně druhé generace nejsou.

Na jakou novinku se těšíte nejvíce?

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Honza Čeřovský

26. 8. 2017, 9:07

Pokud se článek jmenuje „co Apple představí na podzim“ tak bych od autorů čekal, že opravdu napíšou vše, co by Apple mohl představit.

1)iPhony tradičně Apple představuje na keynote kolem 10.9., což je vlastně ještě léto

2) co opravdu ten podzimní event, který pravděpodobně přinese nové Macy? Více info o iMacu pro … Třeba nový Mac mini nebo reálné představení Macu Pro

Miroslav Růžička

VIP 26. 8. 2017, 9:24

Počítačům se náš web nevěnuje.

Richard Fabián

28. 8. 2017, 9:08

Televizím a sluchátkam ano? :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat