Lenovo přijde s vlastním hlasovým asistentem či brýlemi pro rozšířenou realitu

Lenovo přijde s vlastním hlasovým asistentem či brýlemi pro rozšířenou realitu
2017-07-24T08:35:37+02:00
• 24. 7. 2017

Firma Lenovo se pouští do projektů s umělou inteligencí. Hodlá využít možnosti AI ke vzniku nových chytrých revolučních produktů, které svým uživatelům budou nápomocni jak v praktickém životě, tak při zábavě. Lenovo chystá, stejně jako Microsoft, brýle s rozšířenou realitou či vestu snímající nepřetržitě srdeční aktivitu.

lenovo daystar

Revoluční novinky

Lenovo hodlá na trh vypustit daystAR, které pracují na stejném principu jako brýle od Google Glass, které se nyní vrací v Enterprise Edition. Budou nabízet 40° úhel pohledu na svět skrze „sklo“, na kterém budou promítány 3D objekty. Brýle pravděpodobně budou mít nějaké předinstalované aplikace, zbytek však bude stát na vývojářích, aby pomocí služeb od Lenova Cloud Object Recognition, Remote Assistance, Multiplayer Interaction, and 3D Content Manager, tvořili obsah pro AR (augumented reality).

Od Lenova se dočkáme i hlasového asistenta. Jde o konkurenci k Siri, Allo i Bixbi. Cava má za cíl učit se pomocí umělé inteligence vše o svém uživateli. Bude mu z mobilu číst jeho zprávy, e-maily, kalendář, poznámky, bude získávat informace o počasí, bude zjišťovat jeho místa, na kterých se vyskytuje, a co rád dělá. Na základě těchto údajů mu bude, dle svého uvážení, předkládat informace, které by se mu zrovna mohly hodit, jako například informace o nadcházející schůzce a kdy na ni zavčas vyrazit. Úsměvné je, že tohle vše již Google dávno dělá, například v podobě aplikace Google Now/Feed.

Další novou aplikací je Xiaole, které nabízí lepší přístup k zákazníkovi. Xiaole, obdobný od názvu Xiaomi, je jakousi četovací podporou. To stejné od letoška nabízí Facebook v Messengeru, kde si stránky mohou přednastavit konverzaci s osobami, které jim napíší. V zahraničí je tak možné si pomocí četovacího robota například objednat pizzu, získat kontakt, slevový kupón, zasoutěžit si nebo si nakoupit oblečení. U Lenova se jedná pouze o technickou podporu.

Zajímavosti ke hraní i k prevenci

Čínská firma nešetřila a rozhodla předvést se ještě s dalšími dvěma výrobky. Na trh uvede zařízení SmartCast+, chytrý reproduktor, který nabídne více než konkurence. Kromě standardní možnosti „povídání“ si s reproduktorem, umožní i rozpoznávání hudby, ale hlavně dokáže promítat. Využití je spíše pro mladší generaci, která SmartCast+ využije k učení. Pomocí AR produkce, se kterou uživatel může interagovat, například různě kreslit či manipulovat s promítanými objekty, je například možné při poslouchání řeči v cizím jazyce, promítat to, co řečeno, na plochu u tohoto zařízení.

Poslední novinka je spíše pro zdravotnické účely. SmartVest umožní nepřetržité sledování srdeční aktivity (EKG) pomocí deseti čidel umístěných ve vestě. Zařízení přenáší údaje do aplikace, kde je možné vidět srdeční tep, jeho maximální a minimální výši, uživatel uvidí i ikonku oznamující aktuální stav jeho srdce. Na spodní straně je k vidění křivka tepové frekvence. V případě problémového stavu aplikace upozorní uživatele výstražným znamením, že je něco v nepořádku.

Lenovo nesdělilo své plány, kdy hodlá uvést své produkty do výroby a následně na trh. Předpokládá se, že letos to však nebude. Cena není známá zatím ani u jednoho výrobku.

Zdroj: blog.lenovo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat