Intel končí s výrobou nositelných zařízení

Intel končí s výrobou nositelných zařízení
2017-07-21T06:43:11+02:00
• 22. 7. 2017

Televizní kanál CNBC přišel se zprávou, že společnost Intel před dvěma týdny rozpustila oddělení starající se o produkci a vývoj součástek do chytrých nositelných zařízení. Tým Wearable byl přesunut k jiné činnosti, nyní pomáhá s vývojem rozšířené reality (AR). Vývoj chytrých nositelných zařízení vydržel jen tři roky.

intel wearable

Rozšířená realita má přednost

V současnosti důležitějším cílem Intelu je zaměření se na rozšířenou realitu (AR) než na chytré nositelné výrobky. Boom chytrých hodinek započal ve větší míře v roce 2015 a pokračoval ještě v roce 2016, avšak v letošním roce již výrobci upouštějí od tohoto trendu a čím dál méně se potkáváme s propagací těchto výrobků. Už v listopadu loňského roku společnost ukončila 80 % veškeré činnosti této divize a propustila odpovídající počet zaměstnanců. Začátkem července ukončila toto odvětví úplně.

Některým zaměstnancům byly nabídnuty pozice v obdobných odvětvích, někteří byli propuštěni, většina však byla přesunuta do oddílu New Technologies Group s vývojem rozšířené reality. Intel se sám k situaci nijak nevyjádřil, všechny informace pocházejí od zdroje známého prostředí firmy, který je předal televizní stanici CNBS.

Intel začal s výrobou nositelných technologií v roce 2014, kdy koupil za zhruba 100 miliónů dolarů firmu Basis, která se zabývala výrobou hodinek. O rok později zakoupili další firmu s názvem Recon, která se zabývala chytrými nositelným zařízením pro oči. Intel též navázal spolupráci například s firmou Tag Heurer či New Balance Runiq a vytvořili spolu několik chytrých hodinek. Přenechává tedy prostor pro výrobu součástek do hodinek a dalších nositelných zařízení, firmám Qualcomm and Texas Instruments, kteří byli jeho hlavními konkurenty.

Zdroje: appleinsider.com, cnbc.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat