Zprávy pro Android v2.3 přináší novinky pro Android O

Zprávy pro Android v2.3 přináší novinky pro Android O
2017-06-12T07:00:03+02:00
• 12. 6. 2017
1

Android O se nedávno dočkal třetí vývojářské verze, přičemž se Google rozhodl zakomponovat i novější aplikace. Ty se následně dostanou k ostatním uživatelům prostřednictví Obchodu Play. Jednou z nich je aplikace Zprávy pro Android. Konkrétně verze 2.3 přináší změny v oblasti notifikací a ukazuje se jedna nová funkce.

Notifikace aplikace Zprávy pro Android se dočkaly jedné viditelné novinky. Pakliže vám přijde SMS zpráva, mohli jste z upozornění jen napsat odpověď. Pakliže je zpráva krátká a není potřeba odpovídat, museli jste ji otevřít, aby došlo k označení jako přečtené. V nové verzi přibylo tlačítko do notifikací, skrze které můžete vypustit otevírání.

Dále došlo k přepracování nastavování notifikací. V původní verzi bylo vše v aplikaci, ale nově se využívá notifikačních kanálů v Androidu O. Ve výsledku to znamená, že jednotlivé možnosti se smrštily do jedné položky Oznámení. Přes ni se dostanete do nastavení kanálů, a to i v případě jednotlivých kontaktů. Je celkem jasné, že tuto novinku budete mít dostupnou jen s Androidem O.

Kromě těchto novinek bylo objeveno ve zdrojových kódech, že se dočkáme chytrých odpovědí, jako například u aplikace Gmail nebo Inbox. Google se bude snažit na základě příchozí zprávy navrhnout odpověď, která se bude nejvíce hodit.

Také bychom se mohli dočkat návrhu pro sdílení polohy, otevření internetového prohlížeče a podobně. Uvidíme, jestli se dočkáme podpory češtiny. Web Android Police podotýká, že tato novinka bude vyžadovat odesílání informací na servery Googlu, což může uživatele znepokojit ohledně soukromí. Pravděpodobně bude možné tuto funkci vypnout.

logo-app Zprávy pro Android Google LLC Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Petr Matula

12. 6. 2017, 7:36

Zas taková novinka to není. Některé app zo měli již dříve. Třeba QK SMS, kterou používám už nějaký rok.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat