Amazon chystá smartphone Ice

Amazon chystá smartphone Ice
2017-06-07T08:15:23+02:00
• 7. 6. 2017

Na trhu s mobilními telefony se pokusila prorazit společnost Amazon, která zpravidla sklízí úspěch na poli tabletů a elektronických čteček knih. Psal se tehdy rok 2014 a dočkali jsme se smartphone Firephone. Na tehdejší dobu byl technologicky pokročilý a nabízel několik předností.

Bohužel už po dvou měsících od začátku prodeje se začal Amazon potýkat s problémy a rok od uvedení došlo ke stažení Firephone. Ačkoliv běžel na Androidu, tak kvůli absenci Google služeb nemohl uspět v porovnání s těžkou konkurencí. Nyní se začínají objevovat informace, že ke konci roku bude uveden smartphone Amazon Ice.

Tentokrát by měla společnost integrovat veškeré služby od Googlu, přičemž do systému dopracuje své vlastní aplikace spojené se službami Amazon. Pravděpodobně bude k dispozici i asistentka Alexa, takže ve výsledku se bude jednat o zařízení, které bude mít dva takové pomocníky. Druhým bude samozřejmě Google Assistant.

Informace kolem specifikací nejsou nějak zvláště přesné, ale spekuluje se o displeji nabízející úhlopříčku 5,2 až 5,5 palců, 2 GB RAM, 16GB úložiště, 13MPx zadní foťák a o výkon se postará Snapdragon 435. Android by měl být ve verzi 7.1.1.

Cena této novinky by měla být 93 dolarů, což je v přepočtu 2 200 Kč. První zamíří ke konci roku na indický trh a následně pravděpodobně do dalších koutů světa.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat