Na trh přichází další telefon s „e-ink“ displejem

Na trh přichází další telefon s „e-ink“ displejem
2017-05-20T19:35:52+02:00
• 10. 5. 2017
1

Čínská společnost Vernee vypustila po dvou měsících od představení na barcelonském veletrhu do prodeje model Thor E, který zaujme velikou 5020 mAh baterií, ale zároveň tenkým tělem 8,2 mm a displejem o úhlopříčce 5 palců. Další zajímavostí by měl být úsporný „e-ink“ displej, který ve své podstatě není vůbec e-inkový, jak je tomu například u Yota Phone 2.

vernee thor E

Parametrově skvělý telefon střední třídy, ovšem společnost je nevyzpytatelná

Vernee je zajímavá čínská společnost, která se snaží vyrábět telefony za co nejnižší možnou cenu, ale zase s kvalitní výbavou. Problémem však je malá velikost firmy, a tak když vydají několik zařízení, nestačí se o ně technická podpora dostatečně starat a pravidelně aktualizovat. Za všechny případy mluví například situace jejich vlajkových lodí. V prosinci představený model Apollo nemá doposud slibovanou aktualizaci na Android 7 a v březnu avizovaný nástupce Apollo 2 stále není v prodeji, protože prý vznikly problémy při výrobě. Zajímavé však je, že dva modely, které nejsou primární pro společnost, Vernee Mars a Vernee Thor již aktualizaci mají. A navíc Thor E disponuje speciálním systém VOS, který je postavený na Android 7.0, a proto není vůbec jisté, jak to bude s aktualizacemi.

Vernee též představilo na MWC v Barceloně model Thor E Plus, ale o tom doposud není známo, kdy a zda vůbec přijde do prodeje. Avšak model Thor E, nástupce loňského Thora, disponuje poměrně zajímavými specifikacemi. Se svými 149 gramy a 5″ úhlopříčkou padne dobře do každé ruky. Disponuje systémem VOS postaveným na Androidu 7, který je poháněn dva a čtvrt roku starým procesorem od MediaTeku MT6753 s osmi jádry. Operační paměť má 3 GB a interní úložiště 16 GB eMMC 5.1. Fotoaparát na zadní straně má 13 MPx, zatímco přední má 5 MPx. Pravděpodobně největším lákadlem, na které společnost sází, je baterie o kapacitě 5020 mAh, která má zaručovat dostatečné množství energie na několik dní.

thor e e-ink displayZajímavostí u tohoto modelu je speciální boční tlačítko, které uživatele přepne do e-ink módu, který následně přestane zobrazovat barvy a ponechá jen monochromatické zobrazení displeje, což vypadá jako e-inkový displej. Dle testování samotné společnosti, což není nijak relevantní údaj, by telefon v tomto plně šetřícím módu měl vydržet s dvaceti procenty baterie další 24 hodin plného používání.

Telefon se začíná prodávat za 110 dolarů, což je v přepočtu na české korunu kolem 2700 Kč. Případný kupující však k této částce musí započíst ještě poplatky poště za celní řízení a DPH.

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Milan Strnadel

11. 5. 2017, 11:52

Monochromatické barvy lze přepnout v každém androidu v nastavení pro vývojáře.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat