Jelly – když chcete opravdu nejmenší telefon

Jelly – když chcete opravdu nejmenší telefon
2017-05-05T10:29:03+02:00
• 5. 5. 2017

Společnost Unihertz ve světě chytrých telefonů nemá takřka žádné jméno. To by mohla změnit spuštěná kampaň na Kickstarteru, která dokonce již stihla dosáhnout svého vytyčeného cíle. Čínský výrobce v ní nabízí zařízení, které ještě donedávna bylo snem nejednoho uživatele. Model s názvem Jelly překvapí až miniaturními rozměry oproti současným telefonům, což stále může být opravdu velkým tahákem.

Nejmenší chytrý telefon na světě s LTE měří 92,3 x 43 x 13,3 mm a jeho přední části patří 2,45palcový displej s rozlišením 432 x 240 pixelů. Jedná se skutečně o plnohodnotné zařízení, přestože působí spíše jako hračka pro děti. Vnitřní výbava zahrnuje čtyřjádrový procesor o taktovací frekvenci 1,1 GHz (asi od MediaTeku), 1GB operační paměť RAM a 8GB úložiště nebo 2GB operační paměť RAM a 16GB úložiště. V obou případech tedy dostanete relativně dostačující výkon v případě využití jako záložní telefon třeba do hospody či při sportovních aktivitách.

Zadní část nese 8megapixelový fotoaparát s přisvětlovací LED diodou a 950mAh baterií. Softwarovou stránku obstarává systém Android ve verzi 7.0 Nougat. Mezi zbývajícími prvky výbavy nechybí podpora sítí 4. generace, funkce dual-SIM, GPS, WiFi, Bluetooth 4.0 a přední 2megapixelová kamerka. Prodejní cena začíná u hranice 59 dolarů (tj. cca 1 442 Kč), přičemž první kusy začnou zasílat od měsíce srpna.

Zdroj: kickstarter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat