Oukitel představil U11 Plus – veliký 5,7″ displej a baterie o kapacitě 3700 mAh

Oukitel představil U11 Plus – veliký 5,7″ displej a baterie o kapacitě 3700 mAh
2017-05-01T07:59:32+02:00
• 1. 5. 2017

Oukitel přichází na trh s dalším zařízením, které se jmenuje Oukitel U11 Plus. Poslední dobou chrlí tento výrobce jeden nový kousek za druhým. Zda je to dobře, či špatně, nemohou posoudit, ale podle aktualizací systému je na tom poměrně dobře, protože většina jeho loňských modelů dostala aktualizaci na Android 7, což se u většiny jiných čínských výrobců říci nedá. A nový telefon dostává do základů pěknou výbavu, která mu zaručuje možnost aktualizace na nejnovější systém i v příštím roce.

Oukitel U11 Plus

Skvělá výbava, avšak těžká nadváha

Výrobce mobilních telefonů trápí veliký problém a tím je výdrž baterie. Mohou zvolit baterii o veliké kapacitě, a tak telefon vydrží bez nabíjení třeba i dva dny, avšak enormně vzroste jeho váha. Anebo mohou udělat tenký mobil, s menší kapacitou baterie, tedy bude lehčí, ale zase bude rychleji vybitý. Problém se pojí i s dalšími komponenty, a to například s procesorem. Nejde o přímou úměru, ale čím výkonnější procesor máte, tím většinou spotřebovává více energie. Zcela úměrné je tomu u displeje, čím větší hustotu pixelů máte, tím je to náročnější na spotřebu energie. A skloubit tyto dva požadavky na dlouhou výdrž a zároveň nízkou váhu a k tomu dobré parametry není zrovna jednoduché.

V dnešní době Li-Pol a Li-Ion baterií se může výrobce pouze snažit zvyšovat hustotu bateriového článku, avšak tam pak se objevují bezpečnosti rizika spojená s náchylností baterie k přehřátí. A proto zde vidíme telefony, které mají buď velikou baterii, a i bohužel velikou hmotnost, anebo telefony s malou baterií a nízkou hmotností. Jedinou výjimkou je Apple, kde si dokáže spotřebu dobře odladit. I tak ale výdrž baterie není ničím oslnivým.

Čínský výrobce Oukitel vsadil na velikou baterii i za cenu vyšší váhy. Kapacita baterie se dostala na 3700 mAh a celková váha až na 210 gramů. A pokud používáte krycí obal, budete mít ve výsledku v kapse či kabelce čtvrt kilovou cihličku. Pokud však někomu nevadí větší váha, tak by mohly potěšit parametry.

oukitel U11 Plus

Specifikace

  • osmijádrový procesor MediaTek MT6750T taktovaný na 1,5 GHz
  • 4 GB operační paměti
  • 64 GB interní paměti
  • 5,7″ FHD displej
  • 3700 mAh baterie
  • 13 MPx (interpolace na 16 MPx) fotoaparát na zadní i na přední straně
  • dual SIM
  • Bluetooth 4.0
  • čtečka otisku prstů
  • Android 7.0
  • cena doposud neznámá

Zvláštností telefonu je, že byl anoncován již v říjnu loňského roku, ale teprve teď v dubnu, přesně o půl roku později, se dostává do výroby a v květnu by měl jít teprve do prodeje.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat