Oprava iPhonu za pět minut a lidovou cenu sponzorovaný článek

Oprava iPhonu za pět minut a lidovou cenu [sponzorovaný článek]
2017-05-04T14:35:56+02:00
• 4. 5. 2017
2

Takzvané smartphony tu s námi již nějaký ten pátek jsou. Díky nim dokážeme velmi rychle a efektivně reagovat na emaily, sjednat si schůzku na následující den nebo číst různé články. Z mobilního telefonu se de facto stal náš každodenní nástroj, bez kterého bychom si život velmi těžce představili.

V průběhu používání telefonu se mohou stát hned dva problémy – buď se vám vybije baterie, anebo se rozbije určitý kus hardwaru (displej, domovské tlačítko a tak dále). To je však velký problém, protože bez výše uvedených součástek lze pracovat velmi obtížné.

Já osobně jsem uživatelem iPhonu 5s, který jsem si zakoupil před necelými třemi lety. Za tu dobu se mi rozbilo jen domovské tlačítko (tzv. Home button) a baterie (důsledek opotřebování). Vždy jsem si určitým způsobem poradil – baterii nahradila přenosná powerbanka a tlačítko pak AssistiveTouch v iOS. Bohužel bylo zapotřebí vrátit se do předešlé komfortní zóny, a tak jsem dal přednost jedné z opraven.

Tak či onak, nejlepší variantou bylo opraveno.com, a to hned z několika důvodů. Tak například u jednoho nejmenovaného autorizovaného servisu mi řekli, že Home button mého „5s-ka“ neopraví, protože se Touch ID váže na základní desku. Pakliže bych stál o výměnu, musel bych zaplatit částku 6 500 Kč, neboť bych dostal zcela nový telefon. Dalším důvodem byla, dle mého názoru, „přestřelená“ cena.

Opraveno.com bylo v tomto ohledu velmi vstřícné. Nejenže mi baterii a domovské tlačítko opravili, ale také za poměrně lidovou cenu. V duchu jsem očekával, že oprava zabere více než dost času, vzal jsem si tedy s sebou notebook. Kupodivu však byla oprava provedena za 5 minut, což nechápu ještě dnes. Vše navíc doplňovalo skvělé prostředí a příjemná obsluha.

Suma sumárum, pokud hledáte vhodný servis pro opravu vašeho telefonu, osobně doporučuji opraveno.com, už jenom kvůli mé vlastní zkušenosti.

Příprava iPhonu, iPadu nebo iPodu touch na servis

Než své zařízení ponesete do servisu, proveďte následující kroky. Uchráníte tak své informace a ušetříte čas.

Než zařízení donesete

Než své zařízení donesete do Apple Storu, k autorizovanému poskytovateli servisu Apple nebo k operátorovi, proveďte tyto kroky. Pokud zařízení nejde zapnout nebo nereaguje, proveďte co nejvíc kroků je možné:

  1. Zazálohujte si iOS zařízení.
  2. Připravte si heslo ke svému Apple ID. U některých oprav je heslo k Apple ID potřeba k vymazání zařízení a vypnutí služby Najít iPhone.
  3. Pokud je k servisu vyžadován doklad o koupi, přineste s sebou fakturu nebo účtenku (pokud ji máte).
  4. Přineste své zařízení a veškeré doplňky, se kterými potřebujete pomoct.
  5. Přineste nějaký doklad totožnosti, například občanský průkaz, pas nebo jiný doklad vydávaný státem.
  6. Než vyrazíte do servisu, zavolejte a zjistěte, jestli není potřeba si předem domluvit schůzku (pokud jste to ještě neudělali). Například než vyrazíte do Apple Storu, zarezervujte si schůzku u Genius Baru.

Než nám své zařízení pošlete

Než zařízení odešlete k opravě nebo výměně, proveďte následující postup. Pokud nejde zapnout nebo nereaguje, proveďte co nejvíc kroků je možné:

  1. Pokud k opravě posíláte iPhone spárovaný s Apple Watch, zrušte jejich spárování. Po zrušení spárování vytvoří iPhone novou zálohu Apple Watch. Z této zálohy pak můžete Apple Watch obnovit, až se vám iPhone vrátí ze servisu.
  2. Zazálohujte si iOS zařízení.
  3. Přejděte do Nastavení > Zprávy a vypněte iMessage.
  4. Zařízení vymažte. Přejděte do Nastavení > Obecné > Obnovit > Smazat data a nastavení. Pokud k tomu budete vyzváni, zadejte svůj kód a heslo k Apple ID. Pokud vám zařízení nejde vymazat kvůli tomu, že se nedá zapnout nebo nereaguje, můžete ho vymazat přes web iCloud.com. Přečtěte si, jak na to.
  5. Vypněte Zámek aktivace.
  6. Vyndejte ze zařízení SIM kartu, sundejte z něho kryt nebo ochrannou fólii a nechte si kabel a nabíječku.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Lukáš Babic

4. 5. 2017, 16:54

Co to je za blbost s tím Home buttonem. V opraveno vám ho sice vymění, ale Touch id nepůjde tak jako tak. Chtělo to uvést celou pravdu…

Jiří Mrázek

4. 5. 2017, 16:44

Nová generace sponzorovaných článků, která vypadá jak kdyby to psal někdo z redakce? :O
Co to je vůbec za firmu? Žádné jméno, žádné IČO,
žádné obchodní podmínky?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat